Danijel Bartolić / CROPIX

DROGA U HV-u: Još trojica vojnika pala na testu!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Tri hrvatska vojnika u tri vojarne pala su na testiranju – u zrakoplovnim bazama na Plesu i u Zemuniku, gdje je otkriven po jedan pripadnik protuzračne obrane te u gardijskoj brigadi u Petrinji.

Sva tri slučaja otkrivena su tijekom proteklih nekoliko dana, javlja Dnevnik Nove TV.

“Vojnici su konzumirali drogu, no to ne znači da su je konzumirali samo u vojarni. Kad se provodi test, znači da je konzumacija bila i izvan vojarne, prije stupanja na službu”, rekao je brigadir Vlado Kovačević, načelnik sektora za Vojno-policijske poslove. Dodaje da će protiv trojice vojnika biti pokrenut stegovni postupak, a kaže da je riječ o mlađim vojnicima.

O kojim je vrstama droga, ali i o kojim je količinama riječ – ne želi reći. Kaže da nije bilo propusta s njihove strane i potvrđuje kako je vojna policija lani bila u oko 80 nadzora. Rezultati su bili porazni.

“Obuhvaćeno je 166 osoba. Od njih su 42 djelatne vojne osobe pozitivne na droge. A od te 42, njih 36 su vojnici i najmlađa populacija, dok je ovih šest dočasnika u sustavu od 10-15 godina”, otkrio je Kovačević za Dnevnik Nove TV.

Podsjetimo, prije dva dana iz MORH-a je objavljeno da će zbog povrede vojne stege dvojica pripadnika Hrvatske vojske biti vraćena iz Litve u Hrvatsku, bit će udaljena iz službe i protiv njih će provesti stegovni postupak.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.