Photo: Patrik Macek/PIXSELL

DRAMA U SABORU! MLINARIĆ PUPOVCU I JECKOV: ‘Optužili ste me za ubijanje Srba? Vratite se!’

Autor: Snježana Vučković

Žuč koja se prethodnih dana po sabornici prosipa zbog Zakona o pravima civilnim stradalnicima Domovinskog rata, eskalirala je onoga trenutka kada je zastupnica SDSS-a Dragana Jeckov u svom govoru obznanila o civilnom bračnom paru srpske nacionalnosti, pri čemu je navela još dva slučaja.

Jeckov o ubijenim srpskim civilima

“Oni su se 15. studenog 1991. zajedno s ostalima sklonili u Borovo Commerce. Izvedeni su i strijeljani na željezničkoj stanici”, kazala je ukazujući na činjenicu da postoje i srpski civili koji su ubijeni u ratu. Dodala je i da to “Mlinarić najbolje zna”.

Obzirom da su u tom periodu u Borovo Commercu bili stacionirani lakše ranjeni hrvatski branitelji, Stipo Mlinarić (DP) se osjetio osobno prozvan za ubijanje navedenih Srba-civila, te replicirao ovim riječima:

“Ovo je taj čovjek koji je te gospođe hranio cijelo vrijeme rata”, kazao je i dodao:

“Gospođo Jeckov, nemojte izlaziti iz sabornice,  ostanite tu i vi i Pupovac da čujete, optužili ste me za dva ubojstva, sjednite tu da raskrinkamo srpsku laž koju provlačite kroz ovaj Sabor!”, povikao je Mlinarić, no unatoč tome, Dragana Jeckov i Milorad Pupovac napustili su sabornicu.

“Nije optužila izravno mene, ali…”

Što se točno dogodilo i misli li doista da je zastupnica SDSS-a aludirala na njega kada je spominjala ove zločine, pitali smo Stipu Mlinarića:

“Ne mislim da je to rekla direktno meni, no vidio sam kuda to ide jer su zastupnici SDSS-a u sabornicu došli tek na raspravi o civilnim žrtvama. Dio rasprave o zakonu koji se tiče hrvatskih branitelja su propustili jer njih, realno, branitelji uopće ne zanimaju. Dakle, nije to rekla izravno meni, ali je jasno rekla da su ih ubili hrvatski branitelji. Zapravo, agresorsku i napadnutu stranu svela je na znak jednakosti”, kaže Mlinarić i dodaje:
“Bespredmetno je brojati krvna zrnca ljudima koji su nastradali u raketiranju Zagreba, Zadra ili Šibenika. Sve su to bili civili i treba ih jednako tretirati i obeštetiti… No, potraživati prava za ljude koji sada npr. žive u Srbiji – potpuno je suludo. Ipak pričamo o najmanje 9 000 žrtava koje će mjesečno dobivati naknadu od preko 3.500 kuna.”
Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.