Foto: Facebook

Dragovoljca Krkija pokopali na 60. rođendan: ‘Nebeska brigada hrvatskih ratnika dobila je još jednog viteza’

Autor: Dnevno.hr

Na svoj okrugli, 60. rođendan, na krčkom groblju pokopan je tragično stradali vukovarski branitelj i dragovoljac Veljko Kosić.

Krki, kako su ga zvali prijatelji i suborci, 9. listopada je teško ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila na Krku, a nakon nekoliko sati borbe izgubio je bitku za život.


Zaboravljeni junak Domovinskog rata ovim je riječima dirnuo sve u srce: ‘Ne mogu je se nagledati’

Kosićev ratni put započeo je kraj kolovoza 1991. godine kada je kao dragovoljac došao u Vukovar, gdje je ostao do posljednjeg dana krvave bitke. Sudjelovao je u obrani grada na različitim bojišnicama – selu Bogdanovci – tzv. vratima Vukovara, prigradskom naselju Lužac, Borovu naselju, Sajmištu…

Nakon sloma obrane grada, iz okruženja, sa suborcima je izašao u teškom i mučnom proboju. Bio je pripadnik 204. vukovarske brigade i 5. gardijske brigade Sokolovi. Hvidra otoka Krka, godine 2022. Kosića proglasila je počasnim članom, piše Direktno.

Brojni su mu suborci došli odati posljednju počast.

Foto: Direktno

Pokoj mu vječni bio

“Dragi moj prijatelju tamo kud ideš čekaju te najbolji od najboljih. Počivaj mirno dragi Krki”, rekao je Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske.

Domagoj Pavić, pripadnik Tigrova koji su branili Vukovar prisjetio se kako ga je Krki 1991. dočekao u Bogdanovcima i odveo Kukuruznim putem u Grad heroj.
“12.10. 1991. u Bogdanovcima smo obilježili njemu rođendan. Evo sada se nažalost rastajemo, on ode u drugu dimenziju gdje su već naši stari prijatelji, neka nam dragi Bog milostiv. Sućut svoj obitelji, prijateljima. Pokoj mu vječni bio”, tužno će Ivan Matković – Lasta, jedan od zapovjednika Bogdanovaca.

Nebeska brigada hrvatskih ratnika dobila je još jednog viteza. Veljko, nećemo te zaboraviti, složni su suborci i prijatelji.

 
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.