fbpx
FOTO: Cropix

DO JUČER SU BILI U LJUBAVI, SAD NIŠTA NE VALJA: Puklo između Medveda i Bulja! ‘Žao mi je da gradonačelnik govori neistine’

Autor: Dnevno.hr

U Sinju je svečano otvoren velebni Veteranski centar, a uz predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, otvaranju su nazočili ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipovićm te ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić.

I dok je premijer izrazio zadovoljstvo smještajem za koji je konstatirao da je sjajan, a ništa manje nije zadovoljan niti činjenicom da je ovaj centar otvorio 30-tak radnih mjesta, po običaju, bilo je i nezadovoljnika.

Nezadovoljni Bulj

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj izjavio je da na ovaj, za Sinj važan događaj – nisu pozvane sve obitelji koje su trebale biti pozvane. Ministar Tomo Medved odmah je to demantirao:


“Žao mi je da gradonačelnik Bulj govori neistine, pozvali smo sve obitelji poginulih branitelja grada Sinja i Cetinske krajine, sve udruge iz Splitsko-dalmatinske županije. Prije službenog otvorenja krenuli smo obići spomen-obilježja. Poduzeli smo sve da danas nazoče obitelji čiji su članovi dali živote za slobodu koju imamo. Pojedinosti uslijed kojih pojedina obitelj nije došla ne mogu komentirati.”

Podsjetimo, prije samo pola godine Miro Bulj je istaknuo iznimno dobru suradnju s Ministarstvom hrvatskih branitelja u realizaciji ovog projetka za koji je, kako je tada kazao, ” od velike koristi za Grad Sinj i Cetinsku krajinu.”

Prije pola godine, Bulj je centrom bio oduševljen

“Ovo je simbol, ovdje su napadnute prve vojarne, to je mjesto obrane i mjesto slobode, a imamo i svjedoke toga vremena,” kazao je tada Bulj poručivši kako je ovaj Veteranski centar na čast, ponos i slavu svih hrvatskih branitelja Cetinske krajine, poglavito onih koji su u obrani domovine položili svoje živote.

U nekoliko navrata pokušali smo kontaktirati gradonačelnika Sinja kako bi nam objasnio svoju današnju reakciju, no obzirom da je nedostupan, njegov ćemo komentar objaviti naknadno.

Podsjetimo, Veteranski centar u Sinju drugi je izgrađeni u Hrvatskoj, a ukupna vrijednost izgradnje iznosi 56,3 milijuna kuna, od čega je 85 posto iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ima 130 ležaja, a brojne sadržaje i usluge moći će koristiti više od 2500 korisnika godišnje. Sinjski veteranski centar nalazi se na prostoru bivše vojarne, a svojim izgledom neodoljivo podsjeća upravo na vojne objekte te se savršeno uklapa na tu lokaciju, na kojem su uz centar i sportski tereni te zemljište namijenjeno za obrađivanje s mogućnošću provedbe radne terapije.

Uz hrvatske branitelje i ratne vojne invalide, korisnici mogu biti i članovi njihovih obitelji, zatim obitelji poginuloga i nestaloga hrvatskog branitelja, civilne žrtve Domovinskog rata, osobe stradale u mirovnim misijama te stradali pirotehničari i članovi njihovih obitelji.
U sklopu svakog veteranskog centra postojat će spomen-soba poginulim hrvatskim braniteljima i memorabilija iz Domovinskog rata te će se u centrima na poseban i dostojanstven način obilježavati sve važne obljetnice i datumi iz Domovinskog rata.

 
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.