MORH

DIRLJIVO: Vratio se 2. hrvatski kontingent iz operacije UN-a u Libanonu

Autor: ZG/Dnevno.hr

"S ponosom mogu istaknuti da je ovaj kontingent, u svom spoju mladosti i iskustva, dostigao sve traženo od njih", poručio je general Jurković

U vojarni Kamensko u Karlovcu u četvrtak, 30. svibnja 2019. održan je svečani doček pripadnika 2. hrvatskog kontingenta iz operacije potpore miru Ujedinjenih naroda u Libanonu (United Nations Interim Force in Lebanon – UNIFIL).

Dočeku su, uz članove obitelji i kolege iz postrojbi, nazočili i zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, general-bojnik Siniša Jurković, načelnik stožera i zamjenik zapovjednika HKoV-a, brigadni general Boris Šerić, predstavnik Zapovjednog operativnog središta, kapetan bojnog broda Francois Buj, zapovjednik Inženjerijske pukovnije HKoV-a, brigadir Alan Srpak i ostali.

Zapovjednik kontingenta bojnik Siniša Šlibar predao je prijavak zapovjedniku Hrvatske kopnene vojske, generalu Siniši Jurkoviću, koji je zahvalio sudionicima operacije na angažmanu u Libanonu.

“S ponosom mogu istaknuti da je 2. hrvatski kontingent UNIFIL, u svom spoju mladosti i iskustva, dostigao sve traženo od njih”, poručio je general Jurković, dodavši kako su pripadnici kontingenta iskoristili ovu zadaću za upoznavanje i učenje drugačijih metoda i pristupa radu te time uvelike pridonijeli razvoju Hrvatske vojske.

“Sa sigurnošću mogu reći da smo u Libanon došli kao stranci, a otišli kao prijatelji libanonskog naroda”, poručio je bojnik Šlibar, ističući pritom angažman u sedam CIMIC projekata pomoći lokalnoj zajednici kroz koji su i u Libanonu stvorili sliku o hrvatskom vojniku kao iznimnom profesionalcu, ali prije svega vojniku i čovjeku koji je spreman pomoći uvažavajući kulturu, običaje i ponos domaćina.

Istaknuo je kako su rad hrvatskih pripadnika prepoznali i zapovjednici sektora te je 20 pripadnika i pismeno pohvaljeno.

Tijekom svečanosti najistaknutijim pripadnicima 2. HRVCON-a dodijeljene su nagrade i pohvale.

Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.