Davor Javorovic/PIXSELL

Darivanje krvi u znak sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Autor: Hina

Povodom 27. obljetnice stradavanja Vukovara i Škabrnje u Domovinskom ratu, Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska u petak su na pet lokacija diljem Hrvatske organizirali simboličnu humanitarnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi pod nazivom “Hrvatska vojska za Vukovar i Škabrnju 2018”.

 Akcija dobrovoljnog darivanja krvi održava se u suradnji s lokalnim organizacijama Crvenog križa i županijskim bolnicama, koje u svojem sastavu imaju Odjel za transfuzijsku medicinu.

 Krve će se darivati na lokacijama u Zagrebu (Ministarstvo obrane, Dom HV-a “Zvonimir“), u Vukovaru (vojarna “204. brigade HV“), u Zemuniku (vojarna “Pukovnik Marko Vukušić“), u Pločama (vojarna “116. brigade HV“), te u Sinju (vojarna “126. brigade HV“.

 Savjetnik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH za zdravstvo, brigadni general Boris Zdilar rekao je kako su u Hrvatskoj vojsci odlučili provesti humanitarnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi u znak sjećanja na 18. studenoga, stradanje Vukovara i Škabrnje na pet lokacija, među kojima i tri nove vojarne u Pločama, Sinju i Vukovaru ,odnosno u Zagrebu i u Zemuniku kraj Zadra.

 Očekujemo velik odaziv akciji dobrovoljnog darivanja krvi, jer je to poziv Domovine i jer su Vukovar i Škabrnja simboli stradanja Hrvatske, naglasio je general Zdilar.

 Upravo je simbolika u tome da vojska danas daruje krv u znak sjećanja na one koji su također dali krv i živote za hrvatsku slobodu, dodao je.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.