Srđan Vrančić/Cropix

Ćipe ispričao tužnu priču o prijatelju iz logora: ‘Nakon toga više nikada nisam čuo za njega’

Autor: Dnevno.hr

Punih devet mjeseci terora, boli i zvjerskog nasilja zauvijek je promijenilo život pripadnika Turbo voda, Stipe Mlinarića Ćipe, danas saborskog zastupnika Domovinskog pokreta. Svojim očima Ćipe je svjedočio smrti i užasu diljem srpskih logora, a o svemu je mnogo puta javno govorio kako se zločin ne bi zaboravio. Na svom je Facebooku danas objavio video i ispričao “Priču o Sabriju”.

“Sabri je bio Albanac koji je nesretnim spletom okolnosti, ni kriv ni dužan, postao logoraš. On nije imao veze niti s Vukovarom niti s ratom, ali je zaglibio s nama i dijelio par mjeseci našu gorku sudbinu”, započeo je u novom video Mlinarić.

Foto: Screenshot

Kaže i kako sa Sabrijem nikad nije bilo dosadno, a Albanac bi za cigaretu ili hranu napravio bi sve.

“Jedna od mnogih anegdota sa Sabrijem bila je kada je pojeo užeglu slaninu od koje su mu natekle usnice. To ga je jako uznemiravalo i nije znao kako si pomoći”, prisjetio se.

“Došao sam na ideju da mu kažem da sam imao isti problem te da ujutro na viziti kod ‘gospođe doktor’ zatraži labelo. Iako sam ja i zaboravio na to, Sabri nije. Ujutro je s ranjenicima stajao u redu i kada je došao na red i zamolio ‘gospođu doktor’ za labelo, vojnik ga je šutnuo nogom u stražnjicu. Nakon tog ‘incidenta’ ispsovao me je na albanskom, ali sam uspio izgladiti stvari tako što sam mu dao cigaretu”, priča Ćipe.

Dosta im je drskosti: Hrvatski logoraši najavili idući potez, vrijeme je
Otkrio je i kako su svi bili tužni kada ih je Albanac napustio.

“Kada je Sabri na inzistiranje Međunarodnog Crvenog križa napustio logor, svi smo bili u depresiji. Nažalost, poslije logora o Sabriju više nikada nisam čuo nikakvu informaciju”, napisao je zaključno na objavi.
 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.