fbpx
Facebook / Screenshot

ČESTITKA VRHOVNE ZAPOVJEDNICE: Pogledajte emotivnu poruku koju je Kolinda danas poslala pripadnicima Oružanih snaga

Autor: I.Br.

Predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović, danas je poslala emotivnu čestitku svim propadnicima Oružanih snaga RH, u povodu obilježavanja njihova dana.

Njezinu čestitku prenosimo u cijelosti:

“Poštovane pripadnice i pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske, pobjedničke Hrvatske vojske!

Upućujem vam srdačne čestitke povodom Dana oružanih snaga Republike Hrvatske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 28. obljetnice povijesnog postrojavanja Zbora narodne garde u Kranjčevićevoj ulici.

Prije 28 godina postrojbe Hrvatske vojske prvi put su predale prijavak prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, koji je u njihove ruke položio ratne zastave. Od toga dana do danas hrvatska je država pred Oružane snage stavila bezbrojne, često i prezahtjevne zadaće. Niti jednom Hrvatska vojska nije iznevjerila ukazano povjerenje i svaku je zadaću izvršila, bez obzira na napore i žrtve koje je trebalo podnijeti.

Iako u samim počecima slabo opremljena i često naoružana tek domoljubljem i neslomivim hrvatskim pobjedničkim duhom, Hrvatska je vojska obranila i oslobodila Hrvatsku u Domovinskome ratu. Na današnji dan se s posebnim ponosom prisjećamo svih koji su položili svoje živote za našu slobodu. Naše su misli danas s njima i njihovim obiteljima, obiteljima nestalih i svim hrvatskim braniteljima.

I po završetku Domovinskog rata Hrvatska je vojska nastavila svoju samoprijegornu službu domovini, ubrzanim razvojem i modernizacijom te je izrasla u suvremenu oružanu silu, koja i danas ponosno brani Hrvatsku i njezine nacionalne interese. Čini to u domovini i na brojnim globalnim kriznim žarištima, u misijama i operacijama potpore miru pod okriljem Europske unije, NATO-a i Ujedinjenih naroda, gdje besprijekornim obavljanjem zadaća pripadnici Hrvatske vojske služe na čast i ponos Republici Hrvatskoj.

Drage pripadnice i pripadnici pobjedničke Hrvatske vojske. Brojni su još izazovi pred vama. Vaš poziv i vječna dužnost zaštite Republike Hrvatske ne poznaju predah ili odmor. Uvijek novi izazovi našoj sigurnosti zahtijevaju od vas trajno usavršavanje, usvajanje novih vještina i razvoj novih sposobnosti.
Znam da ćete ponovno biti dorasli postavljenoj zadaći, kao što su bili vaši prethodnici i suborci u Domovinskome ratu. Uspomena na njih vas na to obvezuje!

Gospođe i gospodo vojnici, mornari, dočasnici, časnici, generali, admirali, službenici i namještenici! Hvala vam na vašoj službi domovini i hvala vam na ponosu koji me ispunjava, jer mi je dopušteno biti vrhovnom zapovjednicom pobjedničke Hrvatske vojske.

Domovini vjerni!”, stoji u priopćenju predsjednice.
Autor:I.Br.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.