Screenshot

BRANITELJI OPET U OBRANI PETRINJE! OVO IM NIJE PROMAKLO: ‘Nismo ni slijepi ni glupi… Sve vidimo!’

Autor: S.V.

Inicijativa branitelja grada Petrinje koja je spriječila gradnju migrantskog centra u tom gradu, opet ima pune ruke posla. Ovoga puta upozoravaju na netransparentan rad Gradske uprave te prekomjerno zaduživanje grada koje bi ga moglo dovesti do propasti:

“Kako smo i najavili u zadnjem obraćanju medijima, Inicijativa branitelja grada Petrinje nastavlja sa svojim radom na drugim temama koje su u interesu građana grada Petrinje i Republike Hrvatske. Stoga vas izvještavamo da Inicijativa branitelja grada Petrinje poziva sve žitelje Banovine od 1 do 101 godine da nam se pridruže u petak, 12. srpnja 2019. u 15.30 sati ispred gradske uprave u Petrinji, Gundulićeva 2, na mirnom prosvjedu.

Koristimo priliku da pozovemo članove svih političkih opcija, političke stranke, neovisne dionike u političkom društvu, udruge civilnog društva, udruge proistekle iz Domovinskog rata, sve ljude dobre volje kojima je dosta ‘mazanja očiju’ i lošeg upravljanja našim gradom.

Želimo ukazati na uporno netransparentno poslovanje Gradske uprave, na ‘pogubno’ izvođenje radova na projektu aglomeracije i svim drugim projektima. Prije par mjeseci GV je izglasao zaduženje Privrede od 8 milijuna kuna, a u petak se želi izglasati nova zaduženja grada od oko 30 milijuna kuna, plus 7,7 milijuna kuna rebalansom povećanje proračuna Grada Petrinje.

Građani imaju strpljenja, ali nisu slijepi, a ponajmanje glupi da ne vide kako se radovi izvode, koliko se puta kopaju iste dionice, koliko su ti radovi nekvalitetni, koliko pucaju cijevi i curi voda na sve strane. Ničemu što se počelo u ovom gradu raditi nema kraja i ništa nije napravljeno u skladu sa strukom (aglomeracija, Poduzetnička zona, vidikovac itd)… Penali su već počeli dolaziti na naplatu, a nitko ne odgovara za nezakonite i nestručne radnje… Odgovornost nitko ne preuzima, a mi građani plaćamo …. Dokad tako, dok se zadnji ne iseli i ugasi svjetlo… Sad se žele zadužiti za nove navodne projekte, a pojedince koji su protiv takvog načina zaduživanja proglasiti onima koji ne žele razvoj grada i koji su protiv projekata. To nije istina jer Grad nema strategiju ni za što, pa tako ni za zaduženja, plan i tijek otplate. Nisu dostavili nikakve materijale gradskim vijećnicima iz kojih bi se vidjelo koji projekti, koliki su troškovi, plan izvođenja radova, plan otplate i td. Zašto je poček dvije godine ili tri??? Kad gradonačelniku istekne mandat, koga briga tko će plaćati? Kada će i na koji način biti isplaćen novac iz Intervencijskog plana za te projekte? Nema nikakvih podataka, a znaju objaviti članak da smo dobili 5 iz transparentnosti proračuna. Koje transparentnosti, kada ni gradskim vijećnicima ne daju podatke, a građanima pogotovo.

Puno je laži i prodaje interesa građana, zato vas molimo da izađemo zajedno i kažemo DOSTA ovakvom upravljanju gradom. Gradonačelnik sad ima većinu u GV-u i ovo će se izglasati ako mi ne kažemo dosta.

Molimo vas medije da najavite naš prosvjed te da ga popratite jer vi ste naša produžena ruka u bolje sutra. Zadnji put ste nam pomogli da zajedno zaustavimo izgradnju azilantskog centra u Maloj Gorici, sad vas trebamo da zaustavimo samovolju pojedinaca, da zaustavimo nesavjesno upravljanje Gradom i projektima. Sve informacije i dokumentaciju moći ćete dobiti na prosvjedu.”

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.