Facebook

BRANITELJ, VLASNIK KAFIĆA: ‘I meni je bila policija, ovo postaje nepodnošljivo’

Autor: Snježana Vučković

Splićanin Jakša Bulić, bivši pripadnik 141. brigade HV-a koji je još 1994. godine otvorio “kvartovski” kafić “Bili cvitak”, kaže kako je život ugostitelja pod epidemiološkim mjerama – nepodnošljiv.

Podupire prosvjed: Moja obitelj osjeća financijski krah

“Obzirom da sam ja 20%-tni invalid Domovinskog rata, kafić je u vlasništvu moje supruge, no mi smo jedna obitelj i svi zajedno, uključujući i naše troje djece, osjećamo financijski krah”, kaže Jakša Bulić koji apsolutno podupire prosvjed poduzetnika na glavnom zagrebačkom trgu:

“Svatko pametan će podržati ovaj otpor. Svima nam je jasno da se moramo pridržavati mjera, no ispalo je da su samo kafići i restorani najveći izvor zaraze. Istovremeno, kroz trgovačke centre prolaze tisuće ljudi”, zaključuje naš sugovornik.

Nije samo zarada u pitanju

No, Jakša kaže kako, barem u njegovom slučaju, trenutačna nemogućnost zarade nije jedini problem:

“Postoji jedna emotivna vrijednost koja se zatvaranjem izgubila. Moj lokal koji je nazvan po ratnom hitu Jure Stublića je, naime, rehabilitacijski djelovao na moje suborce, članove braniteljske udruge ali i sve ostale koji su dolazili. “Bili cvitak” otvoren je za vrijeme rata i iz njega se odlazilo u akcije. Čak 15 ljudi koji su iz njega otišli na ratište, nisu se više nikada vratili”, emotivno priča splitski branitelj.




Osim na propisane mjere i zakone, Bulić se osvrnuo na “naš narod”:

“Hrvatski jal”

“Zajedno sa svojom udrugom veterana sam cijeli dan prikupljao pomoć za potresom razrušenu Petrinju. Bilo nas je sedmorica i poželjeli smo popiti kavu. Palo mi je na pamet da je najzgodnije popiti je u lokalu… Dakle, bilo nas je samo sedam, kafić nisam službeno otvorio, doslovno smo ušli na pola sata zgrijati se i odmoriti uz kavu. Nedugo zatim, pokucala mi je policija. Netko nas je prijavio… Srećom, policajcima je, nakon što sam im sve objasnio, bilo jasno da se ne radi o svjesnom  kršenju mjera i zakona, pa mi nisu napisali prijavu. U svakom slučaju, bio sam razočaran činjenicom da nas je netko zlonamjeran prijavio”, kaže Jakša Bulić.




Naš sugovornik je, podsjetimo, već dospio u javnost i to kada je sarkastično pred Kulmerove dvore donio pomoć prikupljenu u Splitu, nakon što se Ivica Todorić požalio na težak život.

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.