Foto: Facebook

BRANITELJ POPUT DJEDA BOŽIĆNJAKA! Djecu s posebnim potrebama odveo na more, a sada slijedi blagdansko iznenađenje!

Autor: Snježana Vučković

Vukovarski branitelj i bivši zatočenik logora Predrag Mišić, za članove Udruge roditelja i djece s poteškoćama u razvoju nešto je poput sv. Nikole ili Djeda Božićnjaka. Barem tako kaže predsjednica vukovarske Udruge “Tko se boji sutra još?” Maja Prakaturović:

Trenirke i tenisice za djecu s poteškoćama u razvoju

“Incijativa pokrenutu od strane velikog humaniste i našeg dragog sugrađana Predraga Mišića koji ovih blagdana želi pomoći i osigurati Božićne darove za djecu s teškoćama, uistinu je hvale vrijedna”, doznajemo od srdačne Maje Prakaturović koja za Peđu ima samo riječi hvale.

“Kako smo nedavno osnovani, u ovoj trenutno izrazito teškoj situaciji pandemije borimo se za djelovanje i opstanak. Obzirom da se u ove blagdanske dane igračke i slatkiši kao pokloni za djecu nekako podrazumijevaju, Peđa je pod akcijom “BOŽIĆNO VESELJE” odlučio za 40 korisnika upriličiti pakete sportske opreme (trenerke i tenisice). Za nas je on nešto poput Djeda Božićnjaka!”, doznajemo od predsjednice udruge.

Foto: Facebook

Branitelj im je omogućio i ljetovanje

Peđa Mišić kaže nam kako je uz ovu Udrugu od dana njezina osnutka, te kako joj ovim akcijama želi pomoći da se “osovi na noge”:

“Prošloga ljeta sam za njih uspio organizirati ljetovanje, a sada idemo dalje… Ovo je jedna od onih udruga koja se svim srcem bavi pomaganjem djeci s poteškoćama u razvoju i ja sam to, u moru udruga koje ne nude ništa – prepoznao. Iznimno su aktivni i uspješni, pa smatram da zaslužuju biti potpomognuti makar i od pojedinaca kao što sam ja”, kaže Predrag Mišić.

Foto: Facebook

Možete se i vi priključiti

Ova udruga je trenutno u iznajmljenim prostorima i trenutno odrađuje dva vlastita projekta: Funiland – igraonicu za djecu i mlade s teškoćama gdje se dva puta tjedno djeca druže i zabavljaju uz pratnju organiziranog animatora osobe koja im osigurava sigurnu i zaštićenu igru, te Bakina škrinja – projekt zajedničkih tradicionalnih kreativnih radionica djece s teškoćama u kojem recikliraju materijale sa svrhom oživljavanja starih tehnika naših baka, a pri čemu roditelje potiču na društveni život uz pružanje psihološke pomoći kroz razgovore i razmjenu iskustava.

Ukoliko se netko želi priključiti humanitarnoj akciji:




Udruga za pomoć i podršku roditeljima djece s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima Tko se boji sutra još? Vukovar, Vukovarskih vitezova 37, 32000 Vukovar

Tel: 098/ 636-408, Email: [email protected]

Žiro račun Addiko bank: HR9825000091101503427




Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.