fbpx
Radio Mrežnica

BRANITELJ MORA PLATITI 2,46 MILIJUNA KUNA: Ubio je srpskog vojnika na Koranskom mostu

Autor: S.V.

Hrvatski branitelj Mišo Hrastov dužan je državi Hrvatskoj u roku od tri mjeseca isplatiti odštetu u visini od 2.464.695 kuna.

Rezultat je to, objavili su na stranici Specijalne policije, pravomoćne i ovršne presude Općinskog građanskog suda u Zagrebu od 18. ožujka 2019. godine prema kojoj je Republika Hrvatska dužna platiti Sanji Bižić iz Sombora u Srbiji, a na ime uzdržavanja koje je izgubila iza pok. Vase Bižića – jednog od 13 pripadnika agresorske vojske koji su ubijeni na Koranskom mostu 21. rujna 1991. godine.

Mora namiriti državni proračun RH

Država Hrvatska ovršena je u veljači ove godine za 2.464.695 kuna u što su zaračunate kamate za presuđenu odštetu  od 308. 539 kuna. Hrastov sada ima tri mjeseca da taj iznos namiri u državni proračun RH, kako protiv njega ne bi bila pokrenuta tužba.

Ne podmiri li Hrastov dug, nova tužba protiv njega bit će samo još jedna u nizu.

Odvjetnica Miše Hrastova, Iva Zlatić, prije tri godine za Radio Mrežnicu je ispričala da se protiv njezinog klijenta pokrenuto 13  postupaka naknadu štete. Prije četiri godine spominjao se iznos oko 6,5 milijuna koje je Hrvatska dužna isplatiti obiteljima pripadnicima agresorke vojske koji poginuli na Kornaskom mostu 1991. godine, a onda od Hrastova tražiti da on taj iznos vrati Hrvatskoj. Danas se neslužbeno spominje da je dug narastao na oko 11 milijuna kuna.
 

 
Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.