Wikipedija/ilustracija

BRANITELJ IZ HERCEGOVINE: ‘Kad trebaju glasove, nismo zarazni. Kad ne trebaju, plaćam ulaz u državu za koju sam se borio’

Autor: Snježana Vučković

Hrvatski branitelj iz Hercegovine izrazio je svoje ogorčenje zbog odluka stožera u Hrvatskoj povodom izbora koji će se održati ove nedjelje:

“U medijima sam pročitao da na dan lokalnih izbora, 16. svibnja, svi s hrvatskim državljanstvom moći ući u Hrvatsku bez ikakvih epidemioloških ograničenja. Do tog datuma da bi se ušlo u Hrvatsku morao se platiti test, a vjerojatno će tako biti i nakon toga. Ja sam hrvatski branitelj iz Hercegovine s oba državljanstva. Kada sam krenuo u rat, nitko nije tražio nikakve testove na granici, niti bilo kakve papire. Hrvatska je bila izložena agresiji i svaki čovjek koji ju je došao braniti bio je dobro došao. U to vrijeme nas iz Hercegovine u dragovoljačkim postrojbama bilo je na stotine”, stoji u pismu ogorčenog branitelja objavljenog na portalu Hercegovina.in.

“Kako na dan izbora ništa ne vrijedi?”

U nastavku kaže kako je sretan što je iz rata izašao bez fizičkih posljedica, a i ponosan je što je sudjelovao u obrani Hrvatske. No:

“Danas ne znam bi li tako učinio, i svom sinu koga sam učio da bude kao i ja savjetovao bi da ne ide u rat. Kada smo trebali biti topovsko meso bili smo dobro došli, a sada nam gospoda iz stožera otvara i zatvara granice države za koju smo krvarili. Sve je meni jasno, epidemija, mjere i zaštita zdravlja. Nije mi jasno, kako na dan izbora ništa od toga ne vrijedi? Gospodo draga, svjedoci smo vaših dvostrukih mjerila tijekom ove pandemije, ali ovo je stvarno previše. Što je najgore u svemu ovome ova odluka je izjednačila sve nas koji smo branili Hrvatsku s onima koji su je napadali, pa i oni mogu slobodno iz Srbije na glasovanje”, zaključuje razočarani hrvatski branitelj.

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.