Foto: Screenshot/Facebook

Boli svaka njegova riječ: Ćipe opisao kako su ga četnici zarobili

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Saborski zastupnik iz jedan od najaktivnijih članova Domovinskog pokreta, hrvatski branitelj i zatočenik srbijanskih logora Stipo Mlinarić Ćipe, svakoga će dana do 24. studenog objavljivati svoje video ispovijesti o ključnim događajima u ratnom Vukovaru.

Zarobljavanje kao jedan od najbolnijih trenutaka

Ovoga puta, Ćipe je progovorio o možda i najtežim trenucima koji su se dogodili na dan pada Grada – heroja. Vrlo emotivno i potresno opisao je zarobljavanje njega i suboraca:

Foto: Screenshot

“Teška, krvava bitka za Vukovar, nažalost, završila je na tragičan način. Unatoč nevjerojatnoj hrabrosti i herojstvu svakog branitelja Vukovara, prevarom je slomljen otpor 19. studenoga. Tu nam je samo mogao pomoći dragi Bog. Bili smo u kandžama zvijeri koje su bile žedne naše krvi. Počinje pretres u Remenjari i prvp što dolazi kao cilj njihove borbe je novac na koji smo mi vukovarski bili zaboravili jer ga nismo imali niti smo što mogli za njega kupiti. To je bio njihov cilj. Pljačka i otimačina… Tada je započela naša mračna i krvava odiseja koja će trajati beskrajno dugo, čak 270 dugih dana.”

“Oni koji se nisu domogli autobusa, ubijeni su”

Zatim se, kaže, stvorila kolona smrti, sastavljena od izmučenih, ranjenih branitelja i nedužnih civila:

“Nesigurni koraci vodili su nas po dobro znanim ulicama. Prolazimo pored svoje srednje škole u koju smo išli, pored mjesta gdje smo sjedili, veselili se i upoznavali prve ljubavi, ali sada tamo sjede četnici i JNA s puškama uperenim u nas. Iz kolone počinje nasumično izvlačenje branitelja i civila za koje ćemo tek naknadno doznati da su ubijeni. Svaki naš korak bio je ispunjen tugom, strahom i očajem, svjesni da smo pali u ruke zlotvorima, ubojicama i silovateljima. Kako se kolona smrti tužnim korakom klatila po razrušenim ulicama tako su nas surovo natrpavali u autobuse.”

Foto: Screenshot

Nažalost, kazao je a kraju, branitelji i civili koji nisu imali sreće da se domognu autobusa, bili su surovo ubijeni.
“Nas preživjele, autobusi voze u nepoznato…”
Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.