Facebook/screenshoot

Bivši srpski vojnik i autor četničke pjesme živi kod Knina, podržava HDZ i tvrdi ‘u ratu nismo klali’. Evo dokaza da laže.

Autor: S.V.

Stravičan masakr na Novom Zelandu koji je šokirao cijeli svijet, dobio je novu dimenziju kada se doznalo da je bešćutni ubojica, između ostalog, bio dodatno motiviran četničkom pjesmom “Od Bihaća do Petrovca sela” .

Srbija se tih dana našla u prilično neugodnoj situaciji, te je učinila sve kako bi se opravdala i porekla bilo kakvu povezanost s pokoljem, no istina je da ta pjesma, jednako kao i njezin autor, imaju puno veću poveznicu sa Hrvatskom.

Autor i pjevač četničke pjesme, bivši srpski vojnik, rođen je i živi u Hrvatskoj

Autor pjesme je Željko Grmuša, SDSS-ovac iz Plavnog pored Knina, a pjesma je nastala u vrijeme Domovinskog rata kada je Grmuša, jasno, bio u neprijateljskoj vojici i to kao pripadnik srpske specijalne policije:

„Pjesma je snimljena u ratu, 1993. godine i nastala je kao moralna podrška našoj vojsci. Pjevali smo, nismo klali i ubijali. I da, vidio sam sve te gluposti na internetu, kako je pjevaju Kinezi, ovi ili oni. Vidite, ja sam je otpjevao i ne sramim se pjesme, ali sada je koriste kako bi osudili cijeli srpski narod. Pa kakve veze ima pjesma s terorističkim napadom? On je odlučio što će učiniti i učinio bi to slušao srpsku, kinesku ili neku treću pjesmu”, kazao je Grmuša za srpske medije.
Željko Grmuša/Facebook

Nisu ubijali? Pročitajte o harmonikašu iz spota!
Iako Željko Grmuša jasno naglašava kako su samo pjevali, ali ne i klali, spot za tu pjesmu pokazuje kako ga kao pjevača na harmonici prati Novislav Džajić, ratni zločinac koji je osuđen ubojstva najmanje 27 ljudi. Raspjevanom se harmonikašu, naime, presudilo zbog pokolja koje je 21. travnja 1992. počinio u selu Đeđevu, kada je mučio 13 muslimana koje je naknadno ubio a dva mjeseca kasnije je ubio i 14 stanovnika sela Trnovače.

Zašto je Josipa Rimac impresionirana bivšim srpskim vojnicima?

Zanimljivo je kako je pjevač i autor pjesme “Od Bihaća do Petrovca sela”, prije dvije godine Josipu Rimac javno i zdušno podupirao kao HDZ-ovu kandidatkinju za gradonačelnicu Knina. Grmuša je, jednako kao i Rimac, oduševljen Mirkom Raškovićem (foto) za kojega tvrdi da je “za Srbe napravio više nego Pupovac”. Podsjetimo, Rašković je najpoznatiji dvostruki, srpsko – hrvatski špijun koji je izbačen iz SDSS-a kada se doznalo da mu se ime nalazi u Registru branitelja, iako je za vrijeme rata bio na “onoj strani”. Josipa Rimac koja iz nekog razloga impresionira abolirane srpske vojnike, ne skriva kako s njima gaji prijateljske odnose, pa njeni Facebook pratitelji budu počašćeni i ovakvim fotografijama:
Mirko Rašković i Josipa Rimac/Foto Facebook

„Naravno da sam je podržao, ona je puno napravila za srpski narod. Za nas je podobnija koalicija s HDZ-om nego s SDP-om- jer je u ovom kraju HDZ već 25 godina na vlasti a i bit će još narednih 50 godina. Srpska manjina ne bi opstala ako ne bi bila u partnerskom odnosu s vladajućima. Uostalom, kaže, HDZ nam je uveo javnu rasvjetu, doveo asfalt u naša sela, zapošljava naše ljude u bolnici, komunalnim poduzećima, DIV-u itd, a SDP dok je bio na vlasti za nas nije napravio ništa. Na istoj pragmatici, SDSS je godinama učvršćivao svoje savezništvo s HDZ-om, pa i bez cesta, rasvjete, posla za Srbe… prenijela je Grmušine riječi svojedobno Slobodna Dalmacija.

“Od Bihaća do Petrovca sela” 

Od Bihaća do Petrovca sela, do Petrovca sela,
srpska zemlja napadnuta cijela,
napadnuta cijela,
Karadžiću, vodi Srbe svoje,
vodi Srbe svoje,
nek se vidi, nikog se ne boje,
nikog se ne boje,
Ojta vi de, hrvatske ustaše,
hrvatske ustaše,
ne dirajte u ognjište naše,
u ognjište naše.
Iz Krajine krenuli su vuci,
krenuli su vuci,
čuvajte se, ustaše i Turci,
ustaše i Turci,
u obrani svoga srpskog roda,
svoga srpskog roda,
borimo se, draga nam sloboda,
draga nam sloboda.

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.