Screenshot

Objavljena je netočna informacija da Krešo Beljak ima krivotvorenu spomenicu Domovinskog rata

Autor: S.V.

Krešo Beljak ponovno je s hrvatskim braniteljima otvorio “frontu” nazvavši ih “šačicom pijanaca” zbog čega je reagiralo i ministarstvo branitelja.

Zbog toga je u fokus, ne po prvi put, stavljeno njegovo sudjelovanje u Domovinskom ratu i to u redovima HOS-a, za koje sami pripadnici ove postrojbe tvrde da je netočno.

“Netočna je informacija da će svaki grafolog reći da je ovo krivotvorina”.

Netočno je objavljeno kako mnogi tvrde da je riječ o falsifikatu. Takav je zaključak za portal Dnevno.hr iznio samo Branimir Begović koji je svoje sumnje najprije objavio na društvenoj mreži, a naknadno ih dodatno objasnio za naš portal:

“Svaki grafolog reći će da se radi o krivotvorini. Obratite pozornost na različitost triju velikih slova na svakom dokumentu, i zamuljani datum na Spomenici. Posebno u oči bode ime Krešo Beljak na “Nagradi za životno djelo”. Toliko jadno da je teško uopće što reći”, napisao je Begović uz priložene fotografije.

Naknadnom provjerom utvrdjeno je kako je spomenica Domovinskog rata Kreše Beljaka vjerodostojna i autentična.

U komentaru je Begović. podijelio i fotografiju, kako tvrdi, originalne Spomenice DR, te nam ukazao na različitosti:

U svakom slučaju Spomenica DR nije dokaz da je netko uistinu bio sudionik Domovinskog rata. Jedina mjerodavna institucija je registar branitelja ili pripadnost postrojbi. Sam obrazac navedene Spomenice mogao se bianco pronaći čak i na smetlištu. Vidio sam dosta spomenica, ali ime je pisano drugačijim slovima. Uzmemo li u obzir i nejasan datum koji je vidljiv, sumnje postaju opravdane. Drugi i puno veći je problem taj što se nakon 2000 godine. nakon podrske HSP-a nekolicini zakona tadasnjim vladama, kao protuusluga uzvraćalo priznavanjem statusa određenom broju članova HSPa. To je samo jedan u nizu problema zbog kojih danas imamo pojam ‘lazni branitelj’. Gospodin Beljak neka sve sumnje otkloni tako da predoči navedene zakonske dokaze, po mogućnosti prije 2000. godine”, predlaže Begović.

 

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.