MORH

Banožić na otkrivanju Spomenika svim poginulim Bošnjačanima i poginulim hrvatskim braniteljima

Autor: Zlatko Govedić

Ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić sudjelovao je u subotu, 8. svibnja 2021. godine na svečanosti otkrivanja Spomenika svim poginulim Bošnjačanima i poginulim hrvatskim braniteljima tijekom Domovinskog rata.

Uz ministra Banožića, svečanosti su nazočili članovi obitelji poginulih, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Krunoslav Šeremet, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, načelnik općine Bošnjaci Andrija Juzbašić, zapovjednik Gardijske-oklopno mehanizirane brigade brigadni general Mijo Validžić, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata i drugi.

Po otkrivanju spomenika, blagoslov je predvodio je vlč. Josip Filipović, nakon čega su položeni vijenci te uručene plakete obiteljima poginulih.

Ministar obrane RH Mario Banožić istaknuo je kako su u stvaranju slobodne države mnogi stanovnici Općine Bošnjaci dali nemjerljiv doprinos te je izrazio sućut obiteljima stradalih u Domovinskom ratu koji su se borili za današnji mir i slobodu. „Na ovom području bilo je mnogo ratnih vihora i stradanja, a bilježimo i razne demografske, gospodarske i političke promjene. Uistinu smo narod koji ima nesalomljiv duh“, rekao je ministar obrane.

„Meni se, a vjerujem i vama danas ovdje sudaraju ponos jer je stvorena Hrvatska država i žaljenje za ljudima koji su dali živote za Hrvatsku. Njihovi životi su ugrađeni u temelje naše države, a nama ostaje da gradimo Hrvatsku na tim temeljima“, rekao je župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić.

Načelnik općine Bošnjaci Andrija Juzbašić je, uz zahvalu svima, rekao kako je danas otkriven spomenik svim Bošnjačanima koji su položili život za Hrvatsku. „Čuvajmo Hrvatsku domovinu i neka nam ljudi koji su izgubili svoje živote budu svjetionik u budućnosti“, zaključio je Juzbašić.

Nakon završetka svečanosti otkrivanja Spomenika svim poginulim Bošnjačanima i poginulim hrvatskim braniteljima tijekom Domovinskog rata, ministar obrane je nazočio otvaranju Slavonske kuće.




Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.