Foto: Radio Mrežnica

BAKLJADA ZA HRVATSKOG BRANITELJA: Navijači dali podršku ‘specijalcu’ od kojeg Hrvatska traži milijune zbog smrti srpskih rezervista!

Autor: Daniel Radman

Pripadnici karlovačkih navijačkih skupina, lokalnih Gademza i Bad Blue Boysa, okupili su se sinoć kako bi dali podršku hrvatskom branitelju Miši Hrastovu.

Mjesto okupljanja bio je Koranski most, a navijači su znak potpore Hrastovu zapalili i baklje, javlja Radio Mrežnica.

Podsjetimo, na Veliki petak objavljena je vijest da Hrastov mora u državni proračun uplatiti 2,4 milijuna kuna. Toliki je iznos, naime, država platila obiteljima ubijenih srpskih rezervista koji su stradali upravo na Koranskom mostu.

Prema riječima njegovog odvjetnika, riječ je o zasad neporavomoćnoj presudi, no prethodno ima i pravomoćnu zbog koje mu je blokiran račun. Ukupna odšteta koju bi država mogla potražiti od Hrastova penje se  vrtoglavnih 11,6 milijuna kuna.

Radi se o ukupno 22 zahtjeva. Hrastov je osuđen zbog ubojstva srpskih rezervista u Karlovcu koje je počinio 21. rujna 1991. godine. Protiv njega vodila su se tri sudska postupka u kojima je bio oslobođen, smatralo se da je riječ o samoobrani, da bi u konačnici dobio presudu na četiri godine zatvora.

Ukazom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović na slobodu je izišao 14 mjeseci prije predviđenog roka te je od 2016. postao slobodan čovjek.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.