Foto: Darko Tomas / CROPIX

‘ARMIJA BiH GAĐALA JE TRŽNICU’ Sramotna objava Milorada Dodika: Oglasio se ministar unutarnjih poslova

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Gotovo istodobno dok je u Sarajevu obilježavana 29. obljetnica zločina u kojemu je uslijed minobacačkog napada s položaja vojske bosanskih Srba na Markalama ubijeno 68 civila a više od 140 je ranjeno, Milorad Dodik je na Twitteru objavio kako su za to lažno optuženi Srbi:

“Lažni visoki predstavnik na obilježavanju lažima opisanog zločina. Jedina istina Markala su nevine žrtve, čije ubojice će biti poznate kad-tad. Markale su zločin za koji su dva puta lažno optuženi Srbi i upotrijebljene su kao povod za NATO bombardiranje RS. To je istina koju nitko ne može negirati. Christian Schmidt je tada podržao bombardiranje RS, koje je sprovedeno bez odluke Vijeća sigurnosti UN-a.”

Sramni zaključci predsjednika RS-a

Dodik je na taj način oživio tezu srpske propagande kako su civili na Markalama u veljači 1994. godine te kasnije u kolovozu 1995. godine stradali jer su tržnicu gađali s položaja Armije BiH ili je pak tamo podmetnut eksploziv kako bi NATO intervenirao u ratu u BiH.

Ministar unutarnjih poslova u Federaciji BiH Aljoša Čampara, žestoko je reagirao na sramne izjave predsjednika Republike Srpske o masakru na Markalama:

“Nećemo šutjeti zbog svih žrtava palih u borbi za nezavisnu, demokratsku i suverenu BiH. Nećemo zbog njihovih porodica i nećemo zbog budućih generacija…”

Razbjesnio ministra unutarnjih poslova

Foto: Screenshot/Twitter, Facebook

Srbima dokazana krivnja

Podsjetimo, dva masakra na Marakala bila su predmet dokaznog postupka i na suđenjima generalima vojske bosanskih Srba Dragomiru Miloševiću i Stanislavu Galiću koji su zapovijedali snagama koje su Sarajevo držali u opsadi. Obojici je dokazana odgovornost za napade na civilno stanovništvo u Sarajevu uključujući masakre na Markalama i zbog čega su im dosuđene dugogodišnje zatvorske kazne.

Odgovornost za teror nad civilnim stanovništvom Sarajeva tijekom opsade tog grada sastavni je dio osuđujućih presuda i ratnom političkom i vojnom vođi bosanskih Srba Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću.




 

 




Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.