Foto: Hrvatski vojnik

Antiteroristička jedinica objavila video: Nevjerojatno je gledati što ti dečki rade

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” završena je selekcijska obuka novih pripadnika Satnije Antiterorističke vojne policije. Selekcijskoj obuci kandidati pristupaju nakon zahtjevnih liječničkih i psiholoških pregleda nakon čega slijedi predselekcija gdje se kandidati testiraju na stres, klaustrofobiju, visinu, a provjeravaju se i njihove fizičke sposobnosti.

Nakon toga slijede dva tjedna terenske obuke koja su ujedno i najteža. Na terenskoj obuci simuliraju se različiti borbeni uvjeti s povećanom razinom stresa, manjkom sna, hrane i vode, donosi Hrvatski vojnik.

“S obzirom na to da je selektivna obuka vrlo zahtjevna i teška, s manjkom hrane, vode, sna, samo najspremniji pripadnici uspiju je završiti. Što se tiče prolaznosti, obično to budu dva do četiri pripadnika po generaciji”, kazao je zapovjednik prvog voda satnije ATVPS-a.

Selekciju prošla samo dvojica

Od njih devet, ovaj put to je uspjelo samo dvojici. Antiteroristička vojna policija rođena je tijekom Domovinskog rata i vrh je Oružanih snaga. Ta postrojba obavlja najsloženije zadaće, sačinjavaju je samo najbolji pripadnici, opremljena je najsuvremenijim oružjem, a sudjeluje i u raznim operacijama diljem svijeta.

VOJNA ELITA! OVO SU HRVATSKE SPECIJALNE SNAGE: Pokazali što rade u slučaju nuklearne, kemijske i biološke ugroze
Namijenjene su za brzo i djelotvorno eliminiranje ubačenih neprijateljskih diverzantskih i terorističkih skupina, specijalne akcije u pozadini neprijatelja te uspješno rješavanje teških situacija pri izvršavanju redovitih vojnopolicijskih zadaća u ruralnim i urbanim sredinama.
Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.