Foto: Veleposlanstvo SAD-a

Amerika hrvatskom pukovniku dodijelila medalju, smatraju da je Ivan to zaslužio

Autor: Dnevno.hr/S.V.

Pukovniku Ivanu Puhalu 13. veljače 2024. godine u Veleposlanstvu Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu uručena je Medalja za zasluge (The Meritorious Service Medal) Sjedinjenih Američkih Država za doprinos u jačanju obrambene suradnje između SAD-a i Republike Hrvatske, tijekom obavljanja dužnosti pomoćnika vojnog izaslanika RH u SAD-u.

Medalju je pukovniku Puhalu uručila veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Nathalie Rayes koja je tom prigodom naglasila kako je obrambena suradnja između SAD-a i Republike Hrvatske na najvišem nivou do sada, te da će se razvijati i dalje.

Veleposlanica je zahvalila pukovniku Puhalu na dosadašnjem doprinosu u jačanju obrambene suradnje između SAD-a i Hrvatske te na uzornoj službi zaželjevši mu sve najbolje u budućem radu.

Na uručenju nazočili brojni pripadnici Veleposlanstva SAD-a

Foto: Foto: Veleposlanstvo SAD-a

Pukovnik Puhalo zahvalio je na dodijeljenoj medalji i iskazanoj počasti naglasivši kako će mu ova medalja biti poticaj za daljnji rad i predstavljanje Republike Hrvatske u međunarodnom okruženju.

Na svečanom uručenju sudjelovao je zamjenik načelnika Glavnog stožera OS RH general-pukovnik Siniša Jurković s predstavnicima Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH te američki izaslanik obrane brigadir Scott McLearn sa djelatnicima vojnog ureda, kao i brojni pripadnici Veleposlanstva SAD-a.

Lea je naša najbolja vojnikinja! Kaže da je američki Best warrior ‘mačji kašalj’ u odnosu na naša natjecanja
Autor:Dnevno.hr/S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.