Ministarstvo branitelja

AMERIČKI PUKOVNIK MATTHEW DENNY ZAHVALAN: Nagradio ministarstvo branitelja zbog uspješnog traženja posmrtnih ostataka

Autor: S.V.

Na radnom  sastanku koji se održao 10. lipnja 2021., u Ministarstvu hrvatskih branitelja uz privremenog otpravnika poslova u veleposlanstvu SAD-a Marka Fleminga bili su vojni izaslanik SAD-a pukovnik Matthew Denny i drugi tajnik u Veleposlanstvu Cameron Millard.

Tijekom sastanka razgovarali su o suradnji Ministarstva hrvatskih branitelja i Veleposlanstva SAD-a, poglavito na području traganja za nestalim osobama. Ministar Medved izložio je dosadašnja postignuća i napore, s posebnim osvrtom na poteškoće u ishođenju informacija o nestalim osobama i prikrivenim grobištima, a gospodin Fleming ponudio je pomoć SAD-a, kako u pogledu tehničke potpore tako i međunarodne suradnje na tom području.

Na sastanku je bilo riječi i o sanaciji posljedica razornog potresa koji je pogodio Banovinu. Ministar Medved ukratko je predstavio razmjere nastalih šteta kao i napore koji su uloženi u sanaciju posljedica potresa. Naglasio je kako je veliko stradanje na Banovini ujedno i nova prilika za cjelovitu revitalizaciju tog područja.

Amerikanci uručili priznanja

Ministar se još jednom zahvalio na donaciji Sjedinjenih Američkih Država Ministarstvu hrvatskih branitelja za uređenje prostorija budućeg Veteranskog centra Mursa u Osijeku te je dogovoren zajednički obilazak radova koji će započeti u srpnju.

U znak zahvale za uspješnu suradnju u postupku traženja posmrtnih ostataka osoblja Sjedinjenih Američkih Država nestalih na području RH tijekom Drugog svjetskog rata, vojni izaslanik Matthew Denny uručio je priznanja ravnateljici Uprave za zatočene i nestale Ivoni Paltrinieri i načelnici sektora za žrtve Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja, Tanji Antunović Hadžić.

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.