fbpx
Foto: Dnevno

ALI, GDJE JE ROJS?! Svi su bili na komemoraciji Pavlu Miljavcu: Doznajemo zašto Ljubo Ćesić nije bio nazočan

Autor: Snježana Vučković

Danas je održana komemoracija za preminulog bivšeg načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH, ministra obrane, saborskog zastupnika i počasnog predsjednika Hrvatskog generalskog zbora, generala zbora Pavla Miljavca.

Iako monumentalan,  Dom HV-a “Zvonimir“ u Ministarstvu obrane bio je pretijesan za sve one koji su se željeli upisati u knjigu žalosti i oprostiti se od vojnika zavidne karijere čiji je život iznenada prekinut 5. prosinca 2022., u 69. godini života.

Uz obitelj i prijatelje nazočili su predsjednik Vlade Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar obrane Mario Banožić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj, izaslanici Predsjednika Republike, predsjednika Hrvatskog sabora, zastupnici u Hrvatskom saboru, predsjednik Hrvatskog generalskog zbora Marinko Krešić, bivši ministri obrane i bivši načelnici Glavnog stožera, generali, admirali…. Zapravo, kompletan vojni i politički vrh.


Foto: Dnevno

 

Rojs imao opravdane razloge nedolaska

Upravo zato, izostanak generala Ljube Ćesića Rojsa bio je više nego neobičan, a na novinarska pitanja o razlogu njegova nedolaska, nitko od prisutnih nje imao odgovor. Ipak, doznajemo kako je Rojs imao vrlo konkretno opravdanje:

“Na žalost, ja sam u Frankfurtu jer mi je sin upravo magistrirao, pa se ta svečanost vrlo nezgodno poklopila sa komemoracijom pokojnom generalu Pavlu Miljavcu”.

Rojs dodaje i kako je reagirao odmah nakon informacije o smrti generala Miljavca:

“Već drugi dan sa navratio do njegove obitelji kojoj sam izrazio sućut i podršku. Ionako mislim da je to najviše što pojedinac može učiniti u takvim teškim trenucima”, kaže Ljubo Ćesić Rojs.

Foto: Dnevno

Potresni trenuci

Sama komemoracija bila je iznimno svečana i dostojanstvena, a nakon upisivanja u knjigu žalosti, u dvorani su se uz domoljubne pjesme prikazivale fotografije pokojnog generala, od ranog djetinjstva, pa sve do njegove smrti. Fotografije Pavla Miljavca kao malog dječaka, mladoženje na vjenčanju, zatim kao angažiranog vojnika, za sve nazočne bio iznimno potresan trenutak.
Foto: Dnevno

O tome što je pokojni general Pavao Miljavac značio za Hrvatsku i što je za nju učinio, govorili su ministar obrane Mario Banožić, admiral Robert Hranj i predsjednik Hrvatskog generalskog zbora Mario Krešić.

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.