ACO RAZJARIO BRANITELJE: ‘Nismo se do sad bunili, kažeš? Pogledaj!’ (VIDEO)

Autor: S.Vučković

Iako se Stanković plasira kao njegovani metroseksualac koji ratovanje ne smatra znakom muškosti, ugostivši Klemma pokazao je da njegov prezir prema braniteljima proizlazi iz, po svemu sudeći, najprimitivnijeg kompleksa i ljubomore zbog činjenice da je on bio pod kvarc lampom dok su se njegovi vršnjaci, i mlađi od njega, mazali maskirnim bojama a u nedostatku boje i crnilom iz auspuha.

Aleksandar Stanković nikada nije pretjerano krio svoje pravo lice. U posljednjoj se emisiji, međutim, potpuno razgolitio i pokazao kako branitelje ne razumije, ne poštuje i, to se sa punom sigurnošću može reći – ne voli. To što ih ne razumije nije neobično jer on nikad nije osjetio kako kuca braniteljsko bilo. Početkom Domovinskog rata kada se vratio iz Beograda s odsluženja vojnog roka u JNA, upisao je fakultet koji je završio 95., taman sa završetkom rata.

“Nisam sudjelovao u ratu. Nije me niko zvao, a ja se nisam dobrovoljno javio”, nije krio Aco. Istina, on nije jedini koji je umjesto puške izabrao obrazovanje, ali je gotovo jedini koji umjesto zahvale ljudima koji su i u njegove ime oslobađali Hrvatsku, javno prezire i branitelje i njihovu odoru. Iako se Stanković plasira kao njegovani metroseksualac koji ratovanje ne smatra znakom muškosti, ugostivši Klemma pokazao je da njegov prezir prema braniteljima proizlazi iz, po svemu sudeći, najprimitivnijeg kompleksa i ljubomore zbog činjenice da je on bio pod kvarc lampom dok su se njegovi vršnjaci, i mlađi od njega, mazali maskirnim bojama a u nedostatku boje i crnilom iz auspuha. Da, ti isti njegovi vršnjaci su se mjesecima smrzavali dok je on sjedio uz radijator i spremao ispite, dok su oni zavijali rane, on je obrezivao svoje zanoktice i sve bez čega je on ostao je kosa, dok su se ljudi vraćali bez ruku, nogu ili vida. Dok su oni gubili živote, on je izgubio dostojanstvo jednog muškarca koji je i sada, dok su oni na hladnoći u Savskoj, u toploj fotelji svog studija iz kojeg vrijeđa svakog onog koji je imao morala, časti i hrabrosti da ode na bojišnicu. Zbog tog i takvog Stankovića, pristižu brojne kritike branitelja, a jedan od onih koji se osjeća prozvano je i Mario Maks Slaviček koji je Aci poslao priopćenje u nadi da ćemo ga vidjeti sljedeće njedjelje. Evo pisma Stankoviću:

“Štovane Hrvatice i Hrvati

Braćo i sestre, hrvatski branitelji i braniteljice… Dužnost mi je kao hrvatskom branitelju i jednom od organizatora  i suorganizatora  braniteljskih prosvjeda  regirati  i odgovoriti na pitanje voditelja emisije nedeljom u dva gospodina Aleksandra Stankovića  upućeno gostu, hrvatskom branitelju  gospodinu Josipu Klemmu koje glasi, parafraziram: “Zašto hrvatski branitelji nisu nikada prosvjedovali radi stanja u društvu, zašto hrvatski branitelji nisu prosvjedovali protiv Sanadera, Zašto nismo prosvjedovali protiv pljačke, privatizacije i propadanja hrvatskih firmi i hrvatskog gospodarstva“

Gospodine Stankoviću…

Apelirajući na Vaš profesionalizam kao novinara, tražim da pustite sljedeća dva priloga u kojem  se pokazuje i dokazuje kako sam osobno uz svoje suborce od prvih dana braniteljskih pokretanja prosvjeda zastupao i govorio upravo o tome kako i tko pljačka, obezvrijeđuje i uništava hrvatsko gospodarstvo i državu  uopće. Uvijek sam u svojim govorima i obraćanju prosvjednicima kao i moji prijatelji i suradnici imenovao tko su ti počinitelji i neprijatelji Hrvatskog naroda, gospodarstva, povijesti, tradicije kulture, jezika i  pisma. Svega onoga što pritišće hrvatski narod i državu. Uvijek sam to činio i činim pod svojim punim imenom i prezimenom. Nažalost, moj suborac, hrvatski branitelj gospodin Klem nije Vam mogao, ili nije stigao odgovoriti. Naime, osobno se držim prozvanim, držim Vaše pitanje ili bolje rečeno konstataciju kako hrvatski branitelji ne dižu glas za hrvatski narod i protiv pljačke iznošenjem nesitine, medijskom manipulacojom hrvatskom javnošću i uvredom za nas Hrvatske branitelje, stoga od Vas u duhu profesionalizma tražim da pročitate javno u svojoj sljedećoj emisji ovo moje priopćenje kao i da pustite ova dva priloga koja dokazuju suprotno od  Vaših izjava, zaključaka ali i daju odgovor na Vaše pitanje koje ste uputili Vašem gostu.




„U Mislima Domovina, U Srcu Odanost, U Desnici Snaga“

Mario Maks Slaviček, hrvatski branitelj

 




Autor:S.Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.