Foto: Screenshot/Glavu dole, ruke na leđa

A JEL’? LOGORAŠI ‘SPUSTILI’ VUČIĆU! ‘On bi samo tako u Jasenovac, a nama godinama ne da u Stajićevo’

Autor: Snježana Vučković

Udruga pravnika Vukovar 1991. pozvala je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da izvrši dano obećanje i omogući dogovoreni posjet Udruzi i zatočenim hrvatskim braniteljima mjestu bivšeg logora Stajićevo.

Još prije šest godina, točnije 16. srpnja 2016. posredovanjem zastupnika u Bundestagu Josipa Juratovića i njemačkog Ministarstva vanjskih poslova, tadašnji predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je službeno izaslanstvo Udruge pravnika Vukovar 1991., koje su činili Zoran Šangut i Pero Kovačević.

“U Srbiju smo došli regularnim putem”

“U Srbiju smo došli regularnim putem, nakon što smo zadovoljili svu potrebnu proceduru koja je započela službenom najavom i odobrenjem njemačkog ministarstva vanjskih poslova, pa na dalje”, doznajemo od Pere Kovačevića.

Na sastanku su, kaže, razgovarali u vezi neprocesuiranja počinjenih ratnih zločina u logorima na području Srbije (Stajićevo, Begejci, Sremska Mitrovica, Niš i Beograd) prema zatočenim hrvatskim braniteljima te posjetu Stajićevu, postavljanju spomen ploče na mjestu bivšeg logora te paljenja svijeća i postavljanje cvijeća.

Nije ispunio obećanje, a sada bi “samo tako” u Jasenovac

“Tada sam ga suočio sa Zoranom Šangutom koji je svjedočio ubijanjima Hrvata u logorima. Vučić je na sastanku obećao da će nam omogućiti posjet mjestu bivšeg logora Stajićevo, postavljenje spomen ploče, paljenje svijeća i polaganja cvijeća u listopadu 2016. godine”, kaže  zamjenik predsjednika Udruge pravnika Vukovar 1991. Pero Kovačević.

No, Vučić obećanje nije ispunio do danas. S druge strane, sasvim ležerno je želio doći u Jasenovac:

“Ovo je prilika da podsjetim predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na dano, a neizvršeno obećanje. Kad se već poziva na protokole, ponovno ga pozivam da omogući službeni posjet Stajićevu, postavljanje spomen ploče te polaganje cvijeća i paljenje svijeće u spomen na ubijene, a zatočene hrvatske branitelje u tom i drugim logorima na području Srbije.
Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.