Pixabay

A ČUDILI SMO SE DR. JUSUPU… U ratu likvidirao branitelje, a sada bi mu pacijenti trebali vjerovati?!

Autor: Snježana Vučković

Ratom iscrpljena, zapostavljena Banovina, mjesto je na kojem se nalazi najsiromašnija hrvatska županija. Osim ekonomskih bitaka i borbe za opstanak, Banovina se mora nositi i sa nekim suludim političkim odlukama koje im  i 25 godina nakon rata, trljaju sol na ranu.

Priča o Dragutinu Ćelapu koji je za počinjenje ratnog zločina kazneno prijavljen DORH-u, dobila je epilog kakav nitko nije mogao niti sanjati.

Dragutin Ćelap je, podsjetimo, vijećnik SDSS-a u Topuskom za kojega je otkriveno kako je tijekom Domovinskog rata bio snajperist neprijateljske vojske koja ga je, zbog uspješnosti i hladnokrvnosti pri ubijanju trojice pripadnika ZNG-e te sudjelovanju u ubojstvima 30 pripadnika MUP-a i ZNG-e, pismeno pohvalila.

Na Ćelapovu nesreću, dokument pohvale dospio je u ruke Ivice Pandže – Orkana, umirovljenog pukovnika HV-a, koji se bavi istraživanjem ratnih zločina na području Banovine, a odmah zatim zajedno sa kompletnom pričom, osvanuo je i na stranicama tjednika 7Dnevno.  Orkan je svoju spoznaju odmah podijelio na 12. sjednici Županijske skupštine Sisačko – moslavačke županije, no tada mu, kaže, o tome nisu dali govoriti.

“Nisu mi dali govoriti i prekidali su me, osobito predsjednica Županijske skupšine Ivanka Roksandić iz HDZ-a. Ometali su me na sve moguće načine, no ja sam mašući dokumentom ipak sve uspio reći. Riječ je, dakle, o tome da je Dragutin Ćelap, današnji SDSS-ov vijećnik u Topuskom, tijekom Domovinskog rata bio istaknuti srpski strijelac snajperist čiji prijedlog za pohvalu imam u obliku valjanog dokumenta.

U njemu piše:

“Ćelap (PAJO) Dragutin kao borac uključio se u oružanu borbu 10.07.1991. u samostalni vod Staro Selo kao strijelac snajperista. Pored ličnog naoružanja u borbenim aktivnostima uspješno je koristio drugo naoružanje kao sredstvo za protuoklopnu borbu. Iskazao se kao stabilna i hrabra ličnost pri čemu imponira njegova hladnokrvnost i odlučnost. Posebno se istakao u 1. i 2. napadu na Topusko kada je odlučnom akcijom jedinice u kojoj se on nalazio u Velikoj Vranovini likvidirano oko 30 pripadnika MUP-a i ZNG-i te po oslobađanju Lasinje u izviđačkim aktivnostima likvidirao tri neprijateljska vojnika.”
Izabran za člana Županijskog Povjerenstva za zaštitu pacijenata!

No, cijelo ovo otkriće o vijećniku SDSS-a koji je 2003. godine bio na Pupovčevoj listi za Sabor, a koji je za vrijeme rata hladnokrvno ubijao Hrvate, za skupštinu Sisačko – moslavačke županije – nije značilo ništa.
Na istoj toj sjednici, odmah nakon što je Orkan ukazao na činjenicu da u vijećničkim redovima sjedi ubojica iz Domovinskog rata, Dragutin Ćelap je izabran za člana Županijskog Povjerenstva za zaštitu pacijenata!

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.