Foto: Motor1

Pravi zaljubljenik! Tijekom života posjedovao je čak 42 Volkswagen modela

Autor: J.A.

Zaljubljenici u automobile obično imaju svoju omiljenu marku, a jedan od njih je svakako Amerikanac Taylor Bryant koji je tokom svog života imao veliki broj Volkswagenovih modela.

Sve je počelo s modelom Volkswagen Beetle, popularnom Bubom, koja je bila njegov prvi automobil. Od tada do danas je posjedovao čak 42 Volkswagenova automobil, a vjeruje da će i posljednji automobil koji kupi u svom životu također nositi VW oznaku.

Njegovu priču je ispričao američka podružnica Volkswagena, a počela je tako što je Bryant kao dječak iz Charlestona u Južnoj Karolini prilikom vožnje biciklom posjetio Volkswagenov salon i počeo učiti od zaposlenika.

Šest godina kasnije je kupio Bubu proizvedenu 1961. godine za 500 dolara nakon što se doslovno zaljubio u ovaj automobil vidjevši ga na semaforu. Uspio je uvjeriti vlasnika da mu je proda i tako je započeo svoju VW avanturu.

Foto: Motor1

Vremenom je naučio dosta o automobilima te se i školovao u tom pravcu, a dobio je i diplomu za automobilsku tehnologiju na Tehničkom koledžu Alken.

Zatim je 12 godina radio kao Volkswagenov tehničar, a u svom vlasništvu je imao različite modele ovog njemačkog diva, nekoliko primjeraka modela Golf, Jetta i Passat. Trenutno posjeduje Jettu iz 1999. godine te novi model iz 2017. godine, kao i Passat karavan proizveden 2004. godine.

Sljedeći Bryantov cilj je da kupi restaurirani Karman Ghia iz 1967. godine, kao i novi model Atlas jer mu treba više prostora za djecu i pse.




Njegova strast prema Volkswagenu je imala utjecaj na ostale članove obitelji. Svojoj supruzi je kupio Golf kabriolet za petu godišnjicu braka, a prvi automobil njegovog sina je Jetta.

Većina automobila su bili njegovi projekti jer ih je vremenom vraćao u život i prodavao kako bi skupio sredstva za nove projekte.

(FOTO) KAKVA IKONA! Ovo je prvi trkači Golf, na performansama bi mu i danas mnogi pozavidjeli




Autor:J.A.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.