Foto: Pixabay/Ilustracija

ZBOG PROMETNOG PREKRŠAJA NIJE DOBIO DRŽAVLJANSTVO: Prema strogim pravilima on je neuspješno integriran

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Švicarska je poznata kao zemlja gdje sve mora biti u najboljem redu, a ovaj slučaj najbolji je dokaz te teorije. Sud u švicarskom St. Gallenu odbio je dati državljanstvo vozaču koji je 2017. godine napravio običan prometni prekršaj.

Riječ je o francuskom biznismenu koji je vlasnik brojnih hotela i privatnih klinika u Švicarskoj, a njegov grijeh je što je na cesti gdje je ograničenje brzine 40 km/h – ‘jurio‘ 80 km/h!

U presudi koju je prenio Fenix Magazin stoji da se svatko tko u svom dosjeu ima takvu kaznu smatra “neuspješno integriranim”. Izgleda tako da pola Hrvatske nikad se ne bi moglo integrirati u Švicarsko društvo.

Ima i kaznu

U srpnju 2017. sud ga je osudio na uvjetnu novčanu kaznu od 90 dnevnih dohodaka u visini od 30 švicarskih franaka, a morao je platiti i kaznu od 540 franaka.

Guliver Image

Na njegovu sreću na ljeto ističe uvjetna trogodišnja kazna te naknadni period čekanja od tri godine, Francuz koji želi postati Švicarac ovog će lipnja moći ponovo predati zahtjev za državljanstvom.

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.