Vozite Hondu? Oprez! Zračni jastuci u nekim modelima mogu eksplodirati!

Autor: M.N.

Najmanje pet smrtnih slučajeva i na desetke ozljeda diljem svijeta povezano je s ovim problemom.

Japanski proizvođač automobila, Honda Motor, priopćio je da će se predsjednik Takanobu Ito povući s čela kompanije, nakon skandala zbog opasnih zračnih jastuka u njihovim vozilima.
Izvršni direktor Honde, Takahiro Hachigo, na ovoj će poziciji zamijeniti Itoa, koji će kao savjetnik ostati u odboru kompanije.

Ovo je jedna od mnogih promjena u japanskoj kompaniji, a odluka o smjeni predsjednika donesena je nakon masovnog povlačenja automobila u koja su bili ugrađeni zračni jastuci japanske kompanije Takata.

Takata zračni jastuci imali su neispravne sustave za napuhavanje, zbog kojih su bile moguće eksplozije, pri čemu bi se metalni i plastični dijelovi ispalili prema putnicima. Najmanje pet smrtnih slučajeva i na desetke ozljeda diljem svijeta povezano je s tim problemom.

Hachigo je tijekom 33-godišnje karijere u Hondi bio zadužen za poslovanje u SAD-u, Europi i Kini. Ito je u kompaniju došao 1978., a od 2009. je bio predsjednik i izvršni direktor. Zaslužan je za širenje proizvoda na nova tržišta kao što su Meksiko, Brazil, Kina i Indonezija.

Autor:M.N.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.