fbpx
Guliver Image/Ilustracija

VOZAČI POD UTJECAJEM ALKOHOLA MORAJU RADITI U MRTVAČNICI: ‘Ovo mi je najteža pouka u životu, gotovo je s bocom’

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Razne države, drugačije metode borbe protiv alkoholizma. Jedna europska zemlja pronašla je zanimljiv, ali i efikasan način kako smanjiti broj vozača koji voze pod utjecajem alkohola…

Moldavija ima veliki problem s vozačima u pijanom stanju. Po novim pravilima, ako ste uhvaćeni, prvo što morate učiniti je uplatiti 200 eura kazne (prosječna plaća je oko 270 eura). A potom ulazite u poseban program, a koji podrazumijeva pomoć žrtvama prometnih nesreća.

Ako takvih nema u tom trenutku, onda takve osobe idu u drugi program, za neke još teži. A radi se o – mrtvačnicama!


Samo je jedan ponovio istu grešku

Tamo moraju asistirati u obdukcijama, moraju prati leševe i slične stvari koje se rade u mrtvačnicama. Program je to koji je počeo još 2019. godine u glavnom moldavskom gradu.

“Ovo mi je najteža pouka u životu. Gotovo je s alkoholom, više neću piti”, rekao je jedan od vozača koji je morao na prisilan rad u mrtvačnicu.

Foto: Robert Fajt / CROPIX/Ilustracija

I tu nije kraj agoniji. Ispraznili su im novčanik, potom priuštili noćne more u mrtvačnici, a na kraju moraju ponovno polagati vozački ispit.

No, u Moldaviji zadovoljno trljaju ruke. U tri godine ovog programa, prošlo je 600 kažnjenika ove muke, ali samo jedan vozač je ponovio grešku i vratio se u mrtvačnicu.

U svakom slučaju, tema za razgovor…
Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.