Foto: Vlado Kos / Cropix

Vozači oprez: Postavljaju se nove kamere, ali neće služiti samo za mjerenje brzine

Autor: Dnevno.hr/K.I.

Nove fiksne kamere za nadzor brzine postavljaju se proteklih tjedana po cijeloj Hrvatskoj. Važno je to upozorenje za sve vozače diljem Lijepe naše da posebno pripaze i prilagode svoju brzinu.

Međutim, zanimljivo je kako postoji puno praznih kućišta u kojima kamere zapravo nema. Kućišta je u ovom trenutku puno više nego samih kamera, pa se one premještaju i vozači stoga ne mogu znati kada je neko od kućišta prazno, piše Danica.hr.

Ovih dana tako se po Hrvatskoj postavlja 110 novih kućišta i oko 40 kamera, dok je do kraja godine u planu novo povećanje njihovog broja. Predviđeno je da će se postaviti novih 40-ak kućišta i 20-ak kamera.

Vlado Kos/CROPIX/Ilustracija

Ne snimaju samo brzinu

Potkraj kalendarske 2023. godine u Hrvatskoj je diljem prometnica postojalo oko 360 kućišta i 115 kamera, a do kraja ove godine taj bi se broj trebao povećati na 510 kućišta i 175 kamera.

Nova kućišta se ovih dana postavljaju na širem zagrebačkom i bjelovarskom području. Prema neslužbenim informacijama, stižu i na područje Koprivničko-križevačke županije na čijim prometnicama ih ovog trena ima ukupno 18, navodi Danica.

Važna obavijest za vozače je i činjenica da kamere osim same brzine snimaju i druge potencijalne prekršaje. Naime, snimaju koristi ili pojedini vozač mobitel tijekom vožnje, kao i je li vezan sigurnosnim pojasom.

Njemačka razmišlja o ograničenju brzine na autocestama, a razlog je neočekivanAutor:Dnevno.hr/K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.