Volkswagen Golf 8 u problemu, zbog kamera za rikverc opozvano 56.000 primjeraka

Autor: Auto Doktor

Korona kriza nije bila dovoljna, najvažniji model iz Wolfsburga suočen je sa sigurnosnim problemom konekcije sustava Infotainmenta i kamere za vožnju u rikverc…

Volkswagen Golf osme generacije, koji je na europskom tržištu startao u veljači 2020. bio je suočen s problemima u funkcioniranju elektronike, zbog čega je nedugo nakon lansiranja u servise pozvano 15.000 primjeraka.

Tim problemima usprkos i dosta kritika na račun dizajna prednjeg dijela, Volkswagen Golf 8 bio je najprodavaniji europski automobil, s čak 312.000 isporuka, od čega je 139.000 progutalo njemačko tržište.

Volkswagen sada mora hitno riješiti problem s povremenim nefunkcioniranjem kamere za rikverc, koja ima važnu ulogu u sigurnosti vožnje. Zbog toga je u servise pozvano 56.000 vlasnika Osmica. Sa sličnim su problemom bili suočeni i pri lansiranju električnog Volkswagen ID.3.

Foto: Ž. M.

Autor:Auto Doktor
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.