Autozeitung.de

Volkswagen Arteon dobiva verziju Shooting Brake! Konačno uspjeh za luksuznog klona Passata?

Autor: Auto Doktor

Adutima redizajniranog Passata, privlačnom siluetom, benzincima i dizelašima od 150 do 280 KS te prtljažnikom od 660 do 1790 litara, konačno stiže uspjeh za premium model iz Wolfsburga?

Atraktivnu, a i funkcionalnu sportsku-karavansku izvedenicu Shooting Brake upoznali smo vozeći Mercedes-Benz CLA. Na salonu u Ženevi, od 5. do 15. ožujka 2020. očekuje se takva verzija modela Volkswagen Arteon, luksuzne izvedenice Passata, čija je osma osme generacija (B8), uvedena u listopadu 2014., nedavno redizajnirana. U osnovnoj verziji Arteon nije baš postigao uspjeh, što je i logično – ili ćete kupiti Passat, a ako tražite više, iz istog koncerna, pa tu je Audi A4? Bilo kako bilo, Arteon će nastaviti život i nakon redizajniranog Passata, osvježen i ‘izbrušen’ bit će i Arteon. A veću sreću potražit će izvedbom Shooting Brake.

U usporedbi s osnovnim modelom dužina će mu porasti s 486 na 488 cm. Prtljažnik, koji u osnovnoj verziji ima obujam 563 do 1157 litara porast će na 595 do 1490 litara. Obujam prtljažnika bit će manji nego što nudi karavanski Passat Variant (650 do 1780), ali više nego dovoljan za ovu verziju.

Autozeitung.de

Pogonska će paleta počinjati novim 1.5 TSI sa 150 KS, a najsnažniji će biti 2.0 TSI s 280 KS. Sve će verzije biti blago-hibridne s 48-voltnim sustavom Start-Stop, remenski povezan s radilicom. Dizelaši? Naravno, i to od 163 do 204 KS. Osnovne će verzije imati ručni 5-stupanjski mjenjač, a za snažnije predviđen je automatski DSG 7, s dvostrukom spojkom i sedam stupnjeva.

Top-gun verzije usto će imati i pogonom 4×4 (4motion). Svjetla će biti hi-tech LED tehnologije, oprema obogaćena dodatnim elementima luksuza i sustavima asistencije vozaču. Konačnu uspjeh za Arteon? Vidjet ćemo…

Autor:Auto Doktor
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.