Foto: Lexus

(VIDEO) OVAKVU OPREMU JOŠ NISTE VIDJELI U AUTOMOBILU: Japanci ponovo oduševili sve ljubitelje tehnologije

Autor: Andrej Jelušić

Lexus, luksuzni brand Toyote, svojim kupcima osim kvalitete nudi i ono na što mu i ime aludira.

Naravno, luksuz za sobom nosi i hrpu dodatne opreme koja olakšava svakodnevni život vozača. Doduše, neke stvari su tu jednostavno uživancije radi.

Za ljubitelje glazbe

Takav je i zadnji projekt ovog japanskog diva, nastao u suradnji s kreativnim studijem SCPS iz Los Angelesa, koji će razveseliti ljubitelje glazbe.

Naime, Lexus IS je dobio, ni manje ni više, nego pravi gramofon. To možda i ne zvuči posebno no treba uzeti u obzir kako je najveći problem kod njegove ugradnje bilo izbjeći vibracije u vožnji.

Foto: Screenshot

To je riješeno ugradnjom posebnih amortizera, zahvaljujući kojima je nesmetano slušanje glazbe moguće do brzine od 130 kilometara na sat. Najveći dio gramofona nastao je uz pomoć 3D printera te je jedinstven u svijetu.

Čak 17 zvučnika

Tako je Lexus IS Wax Edition dobio gramofon smješten u pregradu ispred suvozača. Uređaj je povezan na sustav od 17 zvučnika, za čiji je odlučan zvuk, zadužena tvrtka Mark Levinson koja proizvodi vrhunsku audio opremu.

Cijeli proces je bio izuzetno zahtjevan što se može vidjeti i u videu, a vrijedi li toliko truda teško ćemo saznati.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.