VIDEO: Ford Fusion Hybrid kojem ne treba vozač

Autor: A.B.

Ovaj Fordov prototip bazira se na hibridnoj verziji Fusiona, a opremljen je inovativnom laserskom tehnologijom snimanja - LIDAR, koju , između ostalog, koristi i Google

Predstavljen je prototip autonomnog automobila koji je razvijen u suradnji sa Sveučilištem u Michiganu i osiguravajućom kućom State Farm. Nju, naime, zanima može li ova tehnologija smanjiti broj sudara i prometnih nesreća. Ovaj Fordov prototip bazira se na hibridnoj verziji Fusiona, a opremljen je inovativnom laserskom tehnologijom snimanja – LIDAR, koju, između ostalog, koristi i Google. LIDAR je sposoban skenirati okolinu u nevjerojatnih dva i pol milijuna puta u sekundi, te tako stvoriti vrlo detaljnu trodimenzionalnu kartu u krugu od 60 metara oko vozila, prenosi netmobil.hr. Ipak, Ford ne namjerava komercijalizirati ovu novu tehnologiju barem do 2025. godine. A Mercedes i Nissan to namjeravaju učiniti čak pet godina prije.

 

 

 

Autor:A.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.