fbpx
Foto: Toyota Croatia

VELIKO SRCE TOYOTE: Potresom pogođenoj Petrinji poklonili nezaustavljivi terenac koji će pomagati u obnovi

Autor: Andrej Jelušić

Razorni potres je prije gotovo dva mjeseca pogodio područje Banovine, no postoje i oni koji još uvijek nisu zaboravili na ovaj razrušeni kraj.

Jedna od njih je i Toyota Croatia koja je pružila podršku gradu Petrinja ustupivši im nezaustavljivu Toyotu HILUX.

Primopredaja ovog robusnog terenca održana je 23. veljače 2021. godine u dvorištu privremene Gradske uprave Grada Petrinje. Vozilo se ustupa na korištenje Gradu Petrinja kao podrška Toyote u mobilnosti tijekom procesa obnove.


Ključeve Toyote Hilux gradonačelniku Grada Petrinje, Darinku Dumboviću, uručio je Krešimir Bago, direktor Toyota Croatia d.o.o.

”Veseli me što imam priliku iskazati podršku Toyote građanima i gradu Petrinja, svima stradalima i oštećenima u razornom potresu koji je pogodio Banovinu krajem ionako izazovne 2020. godine. Cilj ove naše donacije je omogućiti pristup pomoći i najudaljenijim i najnepristupačnijim dijelovima Banovine, te pomoći Gradu Petrinja u procesu obnove i pomoći u podizanju kvalitete života potresom pogođenom stanovništvu”, rekao je Krešimir Bago prilikom primopredaje.

“Toyotu Hilux još od 1968.godine prati reputacija neuništivog i nezaustavljivog automobila. Ovo je automobil sposoban savladati sve vrste terena i izazova i kao takav će olakšati svakodnevan rad u obnovi grada i pristup do mnogih stanovnika koji žive u inače teško dostupnim područjima. Uvjereni smo da HILUX ostaje u pravim rukama i da će svakodnevno služiti građanima Petrinje”, istaknuo je Bago.

Gradonačelnik Dumbović je u svoje osobno ime i u ime građana Petrinje zahvalio je Toyoti.

“Službeni vozni park Grada Petrinje već dugi niz godina čine Toyota vozila, pa možemo reći kako je Toyota zadnjih 15-ak godina pouzdan partner grada Petrinja. Znamo da grad ima teško dostupnih, dislociranih područja u kojima su stotine ljudi kojima je potrebna pomoć, a ovakvo vozilo je upravo ono što nam treba i što nam kao Gradu pruža jednu sigurnost”, rekao je Dumbović.

Gradonačelnik je istaknuo kako u epicentru katastrofe koja je zadesila grad svjedočimo i epicentru humanosti kompanije Toyota na čemu je posebno zahvalio.
“Nadam se da ćete svojim potezom senzibilizirati i mnoge druge koji na ovom području imaju prostora za pomoći, uključujući gradove Sisak i Glina“, dodao je Dumbović.

HILUX se proizvodi od 1968. godine kada ga je pokretao 1,5 litreni četverocilindraš od 76 konjskih snaga. Toyota je poznata kao pouzdana marka koja ne trpi kvarove, a ako i postoji model koji to najbolje dokazuje onda je to upravo ovaj. Velik, robustan i čvrst, gotovo nesavladiv.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.