Foto: GuliverImage/AP Photo/Francois Mori/ilustracija

UPALI NA POSAO U TVORNICI I IZAZVALI GOLEMU ŠTETU! Prijavljeno 600 tisuća eura, razbijena i šira kriminalna mreža

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Renault je u jednom od svojih pogona bio meta drske skupine u kojoj je otkriveno kako se od poznate tvrtke krade i izaziva se financijska šteta. Slučaj koji je privukao pozornost dogodio se u Španjolskoj, u Valladolidu, gdje je nekoliko radnika u tamošnjoj tvornici poznatog autoproizvođača bilo uhvaćeno u krađi dijelova za motore.

Prijavljena je šteta u iznosu od približno 600 tisuća eura, a u prvom naletu istrage bila su privedena trojica radnika, jedan iz tvornice, jedan koji je radio za manju tvrtku koja surađuje s Renaultom i jedan vozač pomoćnog vozila za odvoz dijelova za motore. Svi su u tome sudjelovali, kako govore optužbe protiv njih, a istraga je išla dalje i još traje.




U nastavku posla kojim se bave istražitelji do sada je privedeno sveukupno 12 ljudi iz mreže koja se bavila ovom krađom, kako donosi španjolski list El Adelantado De Segovia.

Slučaj su prijavili direktor u manjoj tvrtki koja surađuje s Renaultom i čovjek zadužen za sigurnost u Renaultu. Primijetili su da netragom nestaju dijelovi za motore koji su trebali biti u Valladolidu, a prijestupnike je otkrila snimka koju su zabilježile nadzorne kamere.

Uhvaćeni prijestupnici su pod sumnjom da su krali za prodaju na sekundarnom tržištu kako bi na taj način stekli financijsku korist.




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.