Unatoč recesiji ova godina rekordna po broju posjetitelja

Autor: Mario Ćužić

Nakon jedanaest vrlo uspješnih dana, Auto salon u Ženevi predstavio je blistaviju i inovativniju automobislku industriju nego prijašnjih godina.

Nakon što je 2009. bila vrlo teška i stresna za cijelu auto-industriju, proizvođači su pokazali kako su i u recesiji mislili na budućnost te su u Ženevi upriličili više od stotinu svjetskih i europskih premijera. Ove godine za Auto salon u Ženevi bilo je akreditirano više od 11 tisuća predstavnika medija. Održano je 75 tiskovnih konferencija u organizaciji proizvođača automobila te se moglo razgovarati i s brojnim poznatim osobama koje su prisustvovale samom sajmu, te aktivno sudjelovati u posebnim događanjima organiziranim u okviru Motor Showa. Privremeni rezultati govore kako je ovogodišnji Auto salon u Ženevi posjetilo 692.000 ljubitelja .

– Nazočnost gotovo 7 posto posjeteitelja više u odnosu na prošlogodišnji auto salon bio je jedan od ciljeva koji smo postavili ispred sebe. Međutim naš cilj nije bio samo potući rekord u odnosu na prošlu godinu već i posjetiteljima ponuditi najbolje uvjete i komfor na ovogodišnjem Salonu i u tome smo u potpunosti uspjeli.- rekao je na svečanom zatvaranju Auto salona u Ženevi njegov predsjednik, Luc Argand. Sljedeći Auto salon u Ženevi održat će se od 3 do 13. ožujka 2011.

Autor:Mario Ćužić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.