Foto: Srdjan Vrancic/Cropix/ilustracija

UHVATE TE PIJANOG NA CESTI I AUTO IDE U UKRAJINU! Pokazali zube Rusima, ali ima i jedan problem

Autor: Dnevno.hr/ I.L

U Hrvatskoj su sve stroži zakoni vezani uz vožnju u pijanom stanju. Ipak, jedna zemlja je otišla i korak dalje sa svojim kaznama prema vozačima u takvom stanju.

U Latviji su donijeli odluku da teškim prekršiteljima zakona koji voze s više od 1.5 promila alkohola u krvi vozila budu trajno oduzeta. Uz to automobili neće ostati u zemlji.

Sva zaplijenjena vozila slat će se u Ukrajinu kao pomoć ukrajinskoj vojsci. Međutim, tu ima i jedan problem. Koliko će ta vozila pomoći u sukobu s Rusijom vjerojatno ni sama Latvija ne zna.

Sada će paziti

S druge strane može se reći da će nesretnici koji pijani sjednu za volan i ostanu bez automobila moći reći kako su auto donirali kao pomoć Ukrajini.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Ovakvu ideju koja je prihvaćena dobio je latvijski pokret poznat kao Twitterconvoy, čiji su aktivisti pokrenuli stvar. Ideju je objeručke prihvatio latvijski premijer Krišjanis Karin.

Latvija je i otprije poznata po zapljeni auta. Na godišnjoj razini zaplijene čak 250 automobila.




Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.