YouTube/Screenshot

U HRVATSKU STIGAO NAJSKUPLJI NOVI AUTO NA SVIJETU: Stoji gotovo 18 milijuna eura, a evo gdje će se voziti…

Autor: Vjekoslav Paun

Službeni program Supercar Owners Circle karavane započinje danas kad ćete 60 najrjeđih i najskupljih superautomobila imati prilike vidjet od 17 sati ispred Zagrebačke katedrale.

Nakon toga, u subotu, 3. rujna od 9 sati na velikogoričkom ZTC-u održat će se program demonstracije brzine i snage automobila. Karavana dalje nastavlja na putovanje dugo 1000 kilometara prema otoku Pagu i Šibeniku i nazad prema Zagrebu.

U Zagrebu je već krcata garaža Importanne Centar pored hotela Esplanade, pa tamo vrijednost limenih ljubimaca premašuje čak 130 milijuna eura, dakle gotovo milijardu kuna.

Spektakl do Jadrana

Možda i najveća zvijezda manifestacije je Bugatti La Voiture Noire, barem zbog činjenice što postoji samo jedan izrađen po narudžbi za neimenovanog vlasnika. Cijena? Riječ je o najskupljem novom automobilu na svijetu koji je plaćen 17,6 milijuna eura!

Auto je izrađen ručno, karoserija je u potpunosti karbonska, a zanimljiva je i priča oko njegovog nastanka.

Moderna je to interpretacija kultnog prijeratnog Bugattija Type 57 SC Atlantic kakvog je posjedovao sam Jean Bugatti osnivač tvrtke, a koji je izgubljen tijekom drugog svjetskog rata.




U svakom slučaju, u Hrvatskoj su trenutačno moćne jurilice na cestama, karavana teška milijardu kuna.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.