Foto: Toyota

Toyota predstavila svog ‘trkača’ za novu sezonu, a imat ćemo ga priliku gledati i u Hrvatskoj

Autor: Andrej Jelušić

Toyotin odjel za specijalne zadatke imena GAZOO Racing World Rally Team predstavio novi izgled Toyote Yaris WRC.

Novi Yaris WRC je predstavljen u sklopu priprema za nizanje novih uspjeha u FIA Svjetskom prvenstvu u reliju u sezoni 2021.

Novi izgled je vrlo sličan onom kojim se odlikuje novi GR010 HYBRID za FIA Svjetsko prvenstvo u utrkama izdržljivosti. Uz oblik i izgled slova GR koji ukazuju na snažnu vezu između Toyotinih natjecateljskih i cestovnih automobila kao što je GR Yaris, koji je razvijen uz korištenje znanja koje je ekipa prikupila kroz WRC.

Ispod ovog novog izgleda, ekipa će nastaviti s dokazanim paketom Toyote Yaris WRC petu uzastopnu sezonu, zadnju prije uvođenja novih tehničkih propisa u prvenstvo 2022. godine.

Do sada je ovaj automobil ostvario 17 pobjeda u Svjetskom prvenstvu u reliju (WRC) pobijedivši u više od trećine utrka u kojima je sudjelovao, odnosno 322 pobjede u brzinskim ispitima. Nakon naslova u poretku konstruktora 2018., osvojio je dva uzastopna naslova u poretku vozača i suvozača 2019. i 2020. Za 2021. cilj je osigurati oba naslova.

Gazoo Racing Team nastavlja raditi na poboljšanju Yarisa WRC, uz dodatne razvojne elemente koji će biti predstavljeni tijekom 2021. Ovaj automobil je sada opremljen i gumama Pirelli jer je ovaj talijanski proizvođač postao jedini dobavljač za kategoriju u WRC-u od ove sezone.

Ekipa prenosi odlične rezultate u 2021., prije svega vozačke postave, jer sve tri posade ostaju na okupu, drugu sezonu zaredom. Nakon osvajanja svojeg sedmog svjetskog naslova 2020., Sébastien Ogier i Julien Ingrassia vraćaju se uz Elfyna Evansa i Scotta Martina, koji su završili kao drugi u svojoj najboljoj sezoni do sada.




Sezona bi trebala započeti legendarnim otvaranjem na Reliju Monte Carlo od 21. do 24. siječnja.

Podsjetimo, od 22. do 24. travnja na rasporedu je utrka u Zagrebu i okolici kada ćemo imati u živo priliku vidjeti novi Yaris WRC na dijelu zajedno s ostalom reli elitom.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.