Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

SVI VAŠI ‘GRIJESI’ NA JEDNOM MJESTU: Policija uvodi veliku novost za prekršitelje

Autor: Hina

Ministarstvo unutarnjih poslova razvilo je novu aplikaciju “Obavijest o prekršaju u prometu” koja olakšava uvid u prekršaje prekoračenja brzine, dostavu potrebnih podataka, ubrzava plaćanje kazne te korisnicima omogućuje praćenje statusa njihovih prekršaja

Radi se o aplikaciji namijenjenoj vozačima i vlasnicima vozila koji su počinili prekršaje prekoračenja brzine u Hrvatskoj. Počinitelju prekršaja, odnosno vlasniku vozila kojim je počinjen prekršaj, na kućnu adresu putem pošte dostavlja se obavijest o počinjenom prekršaju na kojoj je naveden i pristupni kod.

Pomoću pristupnog koda aplikaciji Obavijest o prekršaju u prometu mogu pristupiti i strani državljani, dok hrvatski građani ovoj aplikaciji mogu pristupiti i putem sustava eGrađani, izvijestio je MUP.

Na taj način počinitelj prekršaja odnosno vlasnik vozila moći će izvršiti:
• pregled popisa prekršaja za koje je generirana obavijest o prekršaju i/ili prekršajni nalog,
• pregled detalja prekršaja odabranog na popisu,
• preuzimanje obavijesti o prekršaju,
• prilaganje potvrde o plaćanju novčane kazne za prekršaj,
• dostava podataka o vozaču,
• dostava prigovora, tj. ugovora o novom vlasniku vozila.

Aplikacija trenutno se radi isključivo o prekršajima prekoračenja brzine, a planira se proširivanje ovih mogućnosti na ostale prekršaje.

Pristup ovoj novoj e-usluzi omogućen je na web stranicama MUP-a te je u kategoriji Kutak za vozače na glavnom izborniku sada moguće provjeriti status vozačke dozvole, kao i pristupiti aplikaciji Obavijest o prekršaju u prometu.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.