Foto: Damir Krajac / CROPIX/Ilustracija

STRMOGLAVILI SE, A GAZDA NA SVE UTJECAO: Težak pad velikog proizvođača, ‘samo on može ugasiti ovaj požar’

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Protekla godina donijela je puno turbulencija na tržištu automobila, a sa svojom posebnom pričom na koju je utjecao Elon Musk, njezin prvi čovjek, dio takve priče je i Tesla, poznati proizvođač električnih vozila.

Pri kraju 2022., Yahoo! Finance objavio je podatke o teškom stanju dionica Tesle. Kako stoji na poznatoj stranici, dogodio se pad od oko 70 posto na godišnoj razini, na što je utjecalo i Muskovo poslovno ‘vrludanje’.

U prvom planu tu je bio Twitter, koji je Musk kupio iznad cijene kakva se vrtjela na tržištu. Njegovi naredni potezi u upravljanju poznatom društvenom mrežom odrazili su se na poslovanje na način da je pritom ‘nadrapala’ i Tesla.

Neugodnih podataka za Teslu ne nedostaje. Kako je objavio Yahoo! Finance, tu je pad vrijednosti dionica od 41 posto na mjesečnoj razini zabilježen pri kraju 2022., pad od 60 posto na razini tri mjeseca i od 55 posto na polugodišnjoj razini.




Kako je za poznatu stranicu kazao analitičar Dan Ives, kritičan prema Musku, nije poznato kada će se stanje stabilizirati.

“On je sam podignuo alarme i samo on može ugasiti ovaj požar”, rekao je analitičar.




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.