Škoda Rapid, mini Octavia na bazi Scale, stiže 2021. u Rusiju, Indiju…

Autor: Auto Doktor

Škoda Scala, novi aduta iz Mlade Boleslave, u kojoj su mnogi prepoznali ‘češkog Golfa’, startala je izvrsno te su mnogi poželjeli i limuzinsku verziju. Posebice na ruskom, indijskom i kineskom tržištu. Upravo su pristigle prve informacije i, zanimljivo, nosi oznaku Rapid.

Tako Rapid, model kojeg je naslijedila Scala, nastavlja ‘život’ u njezinoj 17 cm rastegnutoj verziji. Nova češka limuzina od 453 centimetara bit će 16 cm kraća od nedavno predstavljene Škode Octavije, četvrte generacije. Velika vrlina, uz centimetar i pol više prostora na stražnjim sjedalima, bit će i prtljažnik od čak 505 litara.

Glavni je motor 3-cilindarski turbobenzinac s direktnim ubrizgavanjem 1.0 TSI snage 116 KS, a, kako se prvenstveno računa na rusko, indijsko i kinesko tržište, u ponudi će biti i jednako snažan 4-cilindarski klasičan benzinac 1.6 MPI. Dizelaši i 48-voltni blagi-hibridi zasad nisu predviđeni.

Prezentacija Škode Rapid nove generacije bit će na salonu u Ženevi, od 5. do 15. ožujka 2020., a tržišni se start očekuje 2021. Sljedeće ćemo godine znati hoće li stići i na neka europska tržišta, uključujući hrvatsko, gdje bi itekako bio dobrodošao.

Autor:Auto Doktor
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.