Renault Megane 1.5 dCi (2015.) pokazuje da je tank prazan, a ima 8 litara

Autor: Auto Doktor

Tako je namjerno određeno zbog sigurnosti vožnje i zaštite motora, Renault Megane 1.5 dCi nije iznimka. Naime, ostajanje bez goriva usred vožnje iznimno je opasno…

PITANJE ČITATELJA

Renault Megane 1.5 dCi, 110 KS, 2015., 98.000 km. Buni me što sam pri tankiranju, kad je putno računalo pokazalo doseg nula kilometara, ulio svega 39 litara, a obujam je 47 l. Je li tank manji od deklariranog ili su podaci u računalu pogrešni?

ODGOVOR DOKTORA

Tako je namjerno određeno zbog sigurnosti vožnje i zaštite motora. Naime, ostajanje bez goriva usred vožnje iznimno je opasno: posebice u tunelu, na vijaduktu, u nepreglednom zavoju, kod pretjecanja i bilo gdje na autocesti. Kako mnogi kalkuliraju s odlaskom na gorivnu crpku, kad bi kazaljka, odnosno putno računalo pokazivala točne vrijednosti, mnogi bi, u raznim situacijama, ostajali bez goriva. To bi izazivalo opasne prometne nesreće. Usto, s “posljednjim kapima” goriva, motor povlači i nečistoće s dna spremnika.

Autor:Auto Doktor
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.