SASTAVIO JEDAN OD DVA AUTA: Osječanin za šest mjeseci sam složio Teslu

Autor: Dnevno

Osječanin Miroslav Škaro kaže da je jedini je Hrvat koji je rastavio i potom sastavio prvi električni automobil Teslu S, piše 24 sata.

Od dva polovna automobila napravio je “novog” Teslu. U siječnju 2017. na licitaciji u Virginiji kupio je prvog Teslu koji nije bio u vozom stanju, dok je drugog kupio par mjeseci kasnije na obali rijeke Huston.

”Sastaviti od dva jednog Teslu meni je bilo iznimno zanimljivo. U Americi živi čovjek koji je isto to radio i pratio sam ga na YouTubeu. Četiri godine pratio sam i Tesla motors forum, proučavao kako auto funkcionira. Kad sam to ‘provalio’, dobio sam neku lovu i mogao sam si priuštiti kupnju ta dva Tesle. Posao je bio iznimno zahtjevan, ali sam uživao u svakom trenutku”, rekao je Škaro.

Tri mjeseca trajala je montaža kompleksnog sustava, a mjesec i pol nakon sastavljanja Škaro se mučio da sve proradi kako bi trebalo. Na kraju, kaže, nije požalio.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.