Foto: Automobili Amos / Instagram

SADA JE I SLUŽBENO! VRAĆA NAM SE RELI LEGENDA IZ 90-IH: Talijani najavili novu verziju ikone, no ipak ima jedan ali…

Autor: Andrej Jelušić

Talijanska Lancia je možda jedno od najvećih imena u povijesti automobilske industrije poznata po brojnim legendarnim modelima.

Tako je Lancia Delta, predstavljena 1979. godine, osvojila srca ljubitelja automobila i postao prava reli legenda. Veze sa relijem su jasne i na “civilnom” modelu, a sportska verzija produkcijskog modela, HF Integrale, i danas izgleda spektakularno.

Druga generacija stigla je 1993. godine i nije zabilježila takav uspjeh, dok je treća generacija, predstavljena 2008., s originalnom imala veze po imenu.

Nova Delta na struju

To je ime i dalje veliki kapital brenda Lancia, a posljednje informacije govore da bismo uskoro mogli vidjeti i novu verziju pod tim imenom.

Foto: Netcarshow

Naime, Luca Napolitano, novi izvršni direktor Lancie, nedavno je dao intervju za talijanske medije, te je potvrdio povratak Delte 2025. godine, ali na električni pogon.

Spominju se baterije sa čvrstim elektrolitima i autonomija od 700 kilometara, odnosno nova platforma Stellantis grupe koja u svome vlasništvu drži Alfu Romeo, Fiata, Citroen, Maserati, Opel, Peugeot i druge.

Prije Delte stiže Ypsilon

Ipak, prije Delte Lancia će 2024. predstaviti nasljednika modela Ypsilon, čija je aktualna generacija već sada starija od deset godina.




To će ujedno biti i posljednji model ove marke s benzinskim motorom.

 

View this post on Instagram

 




A post shared by Eugenio Amos (@automobili_amos)

Podsjetimo, tvrtka Automobili Amos je nedavno predstavila modernu verziju Lancie Delte, ali u ekskluzivnoj nakladi od svega 15 primjeraka. Gotovo svi primjerci te verzije vjerojatno su završili u kolekcionarskim garažama.

Ipak, veseli nas vijest da stiže nova Delta, makar i u drugačijem, tišem, tonu.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.