screenshot/ YouTube

S 90 GODINA I DALJE VOZI KAMION I RADI! ‘Radit ću 12 sati jedan dan ovaj tjedan, ma baš mi je gušt ovo!’

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Nestvarna priča stiže nam iz iz Sheffielda. Brian Wilsona započeo je karijeru vozača kamiona još 1953. godine. Sedamdeset godina kasnije, 90-godišnji Brian, za kojeg se smatra da je najstariji vozač kamiona na svijetu, i dalje se svako jutro budi u 4 sata i odrađuje 12-satnu smjenu kao vozač dostavnog kamiona.

“Ako se budem osjećao dovoljno fit, nastavit ću iako sam u godinama. Svake godine moram na zdravstveni i drago mi je da sam prošao”, rekao je za Daily Mail ovaj ambiciozni “mladić”.

Wilson je vozio oklopne kamione tijekom svoje vojne državne službe 1950. godine, kada je bio stacioniran u Njemačkoj. Nakon povratka kući i rada za benzinsku tvrtku počeo je raditi za očevu prijevozničku tvrtku, E. Wilson & Sons.


Mirovina je blizu

Nakon očeve smrti  1970-ih i od tada je vodi. Tijekom godina kaže da je prošao milijune kilometara, ali sada se drži kratkih putovanja, kaže, onih oko 250 kilometara.

“Sve ovisi o tome koliko sam zauzet, a bio sam zauzet ovaj tjedan. Radim svaki dan i vjerojatno ću ovaj tjedan raditi više od 40 sati. Sutra ću raditi oko 12 sati jer ću krenuti u Birmingham oko 5 ujutro, a onda će biti 17 sati kad se vratim, ali već sam se navikao na to” rekao je najpoznatiji vozač u Britaniji.

Iako obožava voziti kamion, razmišlja o odlasku u mirovinu iduće godine. Želi sa svojom suprugom Mavis (89) otići na Tajland. Zanimljivo u 70 godina vožnje nikad nije imao nesreću.

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.