Foto: AP Photo/Alexei Alexandrov/Guliver

RUSI VEĆ PRIPREMILI AUTO REGISTRACIJE ZA CIJELU POKORENU UKRAJINU: Evo dokaza da se Putinovi ne misle povući

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Prošlo je šest mjeseci od brutalne invazije Putinove Rusije na Ukrajinu, a kako se zima približava, jasno je da se sve ovo neće tako brzo završiti.

A da se Rusi ne namjeravaju povući sa osvojenih područja možda najbolje govori i sljedeći podatak – oni su, naime, već pripremili registarske oznake za vozila u okupiranim područjima u Donbasu, Luhansku, južnoj Ukrajini, Hersonu.

No, to nije sve, određene su i brojčane šifre za tablice za ostatak Ukrajine. O svemu tome javnost je obavijestio inspektor Floris De Vogel iz policije u Antwerpenu, piše Roadpol.

Spremni za cijelu Ukrajinu

Međunarodni stručnjak za registarske pločice i registracije vozila doznao je da se nove registarske pločice izdaju vlasnicima privatnih vozila na teritorijima Ukrajine koje je trenutno okupirala Rusija.

Isto tako on ističe da te tablice nisu priznate i da se smatraju nelegalnim u Europskoj uniji. Registarske oznake izdane na okupiranim područjima imaju isti izgled kao i tablice u Rusiji. Zbog toga je europskim policijama teško prepoznati i identificirati te specifične pločice na javnim cestama u Europi.

Foto: xMaximilianxClarkex, Guliver Images, Ilustracija

Dakle, prema tom izvoru, Rusija je od kolovoza 2022. počela izdavati registarske pločice za okupirana područja Ukrajine. Mogu se prepoznati po zadnjim znamenkama – 184 je šifra za okupiranu regiju Herson, a 185 je šifra za okupiranu regiju Zaporižja. Brojevi 180, 181, 188 i 194 rezervirani su za sve nove teritorije koji će se okupirati u budućnosti, ali zbog nedostatka novih ruskih napredovanja još nisu dodijeljeni.




Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.