Foto: Marko Todorov / CROPIX

RIMAC ODUŠEVIO, PADAJU NOVI REKORDI: Mate je opet sve iznenadio, čestitke na račun Hrvata…

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Tijekom testiranja na Dubai Autodromu, Pininfarina Battista postavila je višestruke nove rekorde ubrzanja za serijski automobil. Električni sklop za navedeni auto radio je upravo Rimac.

Battista je oborila rekord u brzinama od 0 do 96 km/h, 100 km/h, 193 km/h i 200 km/h i sve to na svom prvom testiranju tijekm ovog vikenda u Dubaiju.

Battisti je trebalo samo 1,79 sekundi dok je sprint do 100 km/h postignut za 1,86 sekundi. U prošlim vremenima, ubrzanje električnih vozila počelo je slabiti nakon 100 km/h, ali to nije slučaj s Battistom.  Battista 193 km/h postigla za 4,49 sekundi i 200 km/h za samo 4,79 sekundi, što ju čini bržim od F1 bolida.

Odlično kočenje

Zanimljivo nije samo srušila rekord za brzinu. Postavila je rekord za električno vozilo koje najbrže koči na svijetu, zaustavljajući se od 100 km/h za samo 31 metar.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli Pininfarina Battista (@pininfarina.battista)

“Ponosan sam što naš novi električni hyper GT ispunjava obećanja koja smo dali kada smo postavili naš razvojni plan” rekao je Paolo Dellacha, glavni inženjer Automobila Pininfarina.




“Kombinacija prilagođenog podvozja i ovjesa, guma dokazanih na tisućama probnih milja i vektoriranja okretnog momenta s četiri motora koji isporučuju neviđenu snagu omogućuje Battisti da bude automobil s najbržim ubrzanjem u cestovnom prometu na svijetu” zaključio je.

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.